(FOTO) SJAJNE VIJESTI IZ POREČA, HRVATSKE KARATISTICE OSVOJILE BRONCU: “BORILE SU SE KAO LAVICE!”

Ekipna bronca u borbama za naše karatistice... Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premier ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla – čudo...

Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premier ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla – čudo.
Podijeli

Ekipna bronca u borbama za naše karatistice
POREČ, 22. svibnja 2021. – Hrvatska ženska karate vrsta u borbama u sastavu Ana Lenard, Lucija Lesjak, Lea Vukoja i Mia Greta Zorko, pobjedom nad francuskim reprezentativkama od 2:1, osvojila je brončano odličje na Europskom karate prvenstvu koje se odvija u Poreču.
„Ovo mi je definitivno jedna posebna i neopisivo draga medalja. Prvo, zato što su to jedne mlade cure koje su tek ušle u seniorske vode. Borile su se kao lavice – mi sve četiri smo jedna dobra ekipa – pokazale smo to na tatamiju. Jako sam zadovoljna, sretna i ponosna – na sebe i na sve cure jer smo to izvukle.“ – rekla je kapetanica ženske reprezentacije, Ana Lendard.
„Mi imamo 18, 19 i 21 godinu i tu je iskusna Ana. Francuskinje hodaju po premier ligama već godinama, tako da ne znam što bih rekla – čudo.“ – dodala je Lucija Lesjak.
Berak blizu odličja.
U poslijepodnevnoj borbi za brončano odličje u pojedinačnim borbama kategorije do
67 kg, naš reprezentativac Boran Berak je izgubio od austrijskog predstavnika Stefana Pokornya s rezultatom 3-2.
„Nije bilo dovoljno za medalju i ništa – vraćam se u svoju bazu i nastavit ću dalje s razvojem. Preda mnom je još uvijek dug put. Žalit ću za ovim zadnjim mečom – izgubio sam 3-2 od Austrijanca i imao sam neke prilike koje nisam iskoristio. Ovo je tek jedna stanica na putu, a ispred mene su još velike stvari, tako da sam siguran da će vrlo brzo ne samo brončane, nego i druge medalje doći“ – rekao je Berak.
Ranije danas: Bronca Enesa Garibovića
Podsjetimo, veliki uspjeh u prvoj polovini pretposljednjeg natjecateljskog dana, ranije je ostvario Enes Garibović, koji je u kategoriji do 75 kilograma slavio nad Nizozemcem Timothy Petersenom s rezultatom 3-1, tako osvojivši prvo odličje za Hrvatsku na prvenstvu Starog kontinenta u Poreču.
„Ponosan sam i sretan zbog ovog uspjeha i ove brončane medalje. Za mene je to zlatnog sjaja. Sretan sam da je to medalja za sve nas – za Hrvatski karate savez, za hrvatsku karate reprezentaciju, za moj matični karate klub Varaždin, za grad Varaždin, za mog tatu-trenera, kondicijskog trenera i za sve nas. Nadam se da je ovo dodatan vjetar u leđa za buduće mečeve i buduća prvenstva.“
Naš olimpijac Ivan Kvesić, poražen je pak od strane slovačkog predstavnika Adi Gyurika u borbi za brončano odličje s rezultatom 3:1.
Bronca i u para-karateu
Na jučerašnjim nastupima u para-karateu Danijela Topić osvojila je brončano odličje u katama karatista s intelektualnim poteškoćama. U istoj disciplini Roko Boduljak i Toma Matijević bili su peti, a Miroslav Rakić nije se plasirao u finale.

D.J.


Podijeli