FOTO Pripadnik Hrvatske vojske nagrađen u Poljskoj…nagrada za svoj rad i za izuzetna vojnička znanja čime je primjer svim vojnicima…

Vojnicima BGP-a, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, Velike Britanije, Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država obratio se zapovjednik Borbene grupe američki pukovnik, Donny W. Hebel...

ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA
Podijeli

U vojarni “Bemowo Piskie” u Poljskoj krajem prošlog tjedna održano je svečano postrojavanje pripadnika Borbene grupe – Poljska (BGP)…

Vojnicima BGP-a, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, Velike Britanije, Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država obratio se zapovjednik Borbene grupe američki pukovnik, Donny W. Hebel. 

Pukovnik Hebel u toj prigodi izrazio je zadovoljstvo svime što je napravljeno u proteklom razdoblju, posebice provedenim obučnim aktivnostima i zajedničkim uvježbavanjima svih sastavnica Borbene grupe.

Na svečanosti su urečena promaknuća i pohvale američkim vojnicima, a kao nagrada uručeni su coini najzaslužnijim pripadnicima BGP-a. Među odabranima, kojima je coin osobno uručio zapovjednik Borbene grupe, bio je i hrvatski vojnik Igor Đeri.
Vojnik Đeri nalazi se na mjestu poslužitelja u 1. vodu Bitnice SVLR, a coin je dobio kao nagradu za svoj rad, za izuzetna vojnička znanja čime je primjer svim vojnicima.

U Poljskoj, u sastavu BGP-a trenutno se nalazi 3. hrvatski kontingent čiju okosnicu čine pripadnici Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a s bitnicom SVLR “VULKAN” sa zadaćom pružanja vatrene potpore manevarskim postrojbama Borbene grupe tijekom zajedničkih uvježbavanja.

Borbena grupa – Poljska jedna je od četiri borbene grupe u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) na istočnim granicama Saveza sa zadaćom zajedničkog uvježbavanja i povećanja interoperabilnosti među saveznicima,priopćio je MORH.

Foto: ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

M.M.


Podijeli

Comments are closed.