Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

U vojarni “Bemowo Piskie” u Poljskoj krajem prošlog tjedna održano je svečano postrojavanje pripadnika Borbene grupe – Poljska (BGP)…

Vojnicima BGP-a, pripadnicima Oružanih snaga Republike Hrvatske, Velike Britanije, Rumunjske i Sjedinjenih Američkih Država obratio se zapovjednik Borbene grupe američki pukovnik, Donny W. Hebel. 

Pukovnik Hebel u toj prigodi izrazio je zadovoljstvo svime što je napravljeno u proteklom razdoblju, posebice provedenim obučnim aktivnostima i zajedničkim uvježbavanjima svih sastavnica Borbene grupe.

Na svečanosti su urečena promaknuća i pohvale američkim vojnicima, a kao nagrada uručeni su coini najzaslužnijim pripadnicima BGP-a. Među odabranima, kojima je coin osobno uručio zapovjednik Borbene grupe, bio je i hrvatski vojnik Igor Đeri.
Vojnik Đeri nalazi se na mjestu poslužitelja u 1. vodu Bitnice SVLR, a coin je dobio kao nagradu za svoj rad, za izuzetna vojnička znanja čime je primjer svim vojnicima.

U Poljskoj, u sastavu BGP-a trenutno se nalazi 3. hrvatski kontingent čiju okosnicu čine pripadnici Topničko-raketne bojne Gardijske mehanizirane brigade HKoV-a s bitnicom SVLR “VULKAN” sa zadaćom pružanja vatrene potpore manevarskim postrojbama Borbene grupe tijekom zajedničkih uvježbavanja.

Borbena grupa – Poljska jedna je od četiri borbene grupe u sklopu NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti (eFP – enhanced Forward Presence) na istočnim granicama Saveza sa zadaćom zajedničkog uvježbavanja i povećanja interoperabilnosti među saveznicima,priopćio je MORH.

Foto: ČOJI 3. HRVCON eFPBG-USA

M.M.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

5 KOMENTARI

 1. Hrvatski vojnik kroz povijest puno je puta dokazao svoju svoju superiornost , ali rijetko mu je priznata.Vrijeme je da se i to promjeni.Svaki vojnik ima, tj. posjeduje svoju osobnost ali zasluga kvalitetnog zapovjednog kadra mora biti uz njega.Zapovjednik bez učinkovitog vojnika nema rezultata. a vojnik bez iskusnog zapovjednika na terenu može se pouzdati jedino u sreću(ona kratko traje) i u Božju milost(Njegovu milost treba zaslužiti).
  Bili smo i ostajemo čuvari pravde i istine, a Domovini zauvijek odani.
  BOG i HRVATI
  Hrvatska Hrvatom!

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

5 × 3 =