FOTO Predsjednik Vlade RH objavio na facebooku ; Kod zajedničke grobnice pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclju položio sam vijenac i zapalio svijeću!…”Ali, nešto je zaboravio”..,

Foto-facebook
Podijeli

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković sa delegacijom položio vijenac u Maclju za hrvatske žrtve komunizma i to je objavio na svom facebooku, zaboravljajući pridodati, tko je zapravo likvidirao sve žrtve kojima on danas polaže vijenac i pali svijeću…

Na svom facebooku Plenković je objavio;

-Križni put duboka je rana koju hrvatsko društvo i dalje nosi, a za zločine koji su počinjeni nema opravdanja. Kod zajedničke grobnice pokraj Spomen-crkve Muke Isusove u Maclju položio sam vijenac i zapalio svijeću. Njegovanje kulture sjećanja važno je za pomirbu i izgradnju mira.

foto-facebook
foto-facebook

P.S.

U svojoj objavi na facebooku Predsjednik Vlade RH nije se osvrnuo na to tko je likvidirao Hrvate u Maclju, pa čisto onako za podsjetnik koji je provjeren i faktografski točan;

Crkva Muke Isusove i grobnica maceljskim žrtvama trajno su spomen-obilježje mučenicima koji su protivno Ženevskoj konvenciji poslije Drugoga svjetskog rata okrutno pogubljeni od partizanskih brutalnih ubojica. Moralno je nedopustivo da za ove komunističke zločine nikada nitko nije ni odgovarao, niti je bio optužen. Macelj je najveće poznato stratište i grobište u Republici Hrvatskoj koje svjedoči o komunističkom genocidu nad hrvatskim narodom.

Spomen-područje Macelj

Svake godine prije Uskrsa, u subotu prije 5. korizmene nedjelje, održava se tradicionalni Križni put „Stopama pobijenih“. Pješači se i moli desetak kilometara, za duše maceljskih mučenika, od prve postaje željezničkoga kolodvora Đurmanec, do stratišta Lepe Bukve, a posljednja je postaja na grobnici žrtava. Križni put završava svetom misom u Crkvi Muke Isusove.

Crkva Muke Isusove i grobnica maceljskim žrtvama trajno su spomen-obilježje mučenicima koji su protivno Ženevskoj konvenciji poslije Drugoga svjetskog rata okrutno pogubljeni od partizanskih brutalnih ubojica. Moralno je nedopustivo da za ove komunističke zločine nikada nitko nije ni odgovarao, niti je bio optužen. Macelj je najveće poznato stratište i grobište u Republici Hrvatskoj koje svjedoči o komunističkom genocidu nad hrvatskim narodom.

Cijelo područje maceljskoga stratišta, s još neotkopanim jamama, treba se proglasiti spomen-područjem. U sklopu toga Spomen-područja Macelj potrebno je osobito zaštititi i urediti područje Lepe Bukve, uključujući jamu IV. D u kojoj su pronađeni ostaci svećenika.

Također, treba spriječiti daljnje propadanje šumarske kuće ubijenoga bivšeg vlasnika Alfreda Freudenreicha, kasnije prozvano Titovo lovište, u kojoj su u kuhinjskom bunaru također pronađeni ostatci ljudskih kostiju. To je originalno mjesto zločina, koje bi bilo potrebno urediti kao prikladno memorijalno središte. Svakako je potrebno intenzivno nastaviti istraživanja, trajno očuvati istinu i uspomenu na sve maceljske mučeničke žrtve. To bi trebala konačno biti zadaća šire društvene zajednice i prije svega jedne uljuđene i od komunizma mentalno oslobođene hrvatske države!

Macelj i maceljske žrtve u hrvatskoj državi

Nalazi i zapisnici Državne komisije ukazuju da su iskopane žrtve na Macelju prije smrti bile vezane žicom, a usmrćivane su udarcima šumarskih sjekira u lubanju ili metkom u potiljak. Svjedoci i pisani dokumenti potvrđuju i mučenja prije usmrćivanja. Iz četiri jame na ovome stratištu od 174 zemna ostatka pronađeni su i ostatci 21 svećenika i bogoslova. Vjerodostojan dokument opisa stradanja 21 svećenika nalazi se očuvan u Kronici Franjevačkoga samostana u Krapini upisima od travnja do lipnja 1945. Također tu se nalaze i neki očuvani predmeti tih svećenika.

-ŠOKANTNA ISPOVIJED SKOJEVCA – PRIZNAJE DA JE OSOBNO ORGANIZIRAO MASOVNE LIKVIDACIJE MUŠKARACA ŽENA I DJECE U SLOVENIJI, DIO ŽRTAVA PRONAĐEN KOD BORLA

VEZANE VIJESTI

Macelj – ogledalo srama hrvatskih vlasti…VIDEO…Na Macelju se dogodio najveći pokop ikada zabilježen u Hrvata

 


Podijeli