FOTO Predsjednik Vlade Andrej Plenković u radnoj posjeti Sisačko-moslavačkoj županiji…Na pitanja novinara o rekonstrukciji Vlade rekao je; bit će kad ja odlučim…

Po završetku sastanka obišli su novi most preko rijeke Odre na ulasku u Sisak, gdje se održala kratka prezentacija projekta "Izgradnja mosta Odra i spojne ceste čvor Sisak-Sisak od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku, s izgradnjom uklapanja Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste čvor Sisak-Sisak"....

Rasni posjet-Foto-HG
Podijeli

Danas sa delegacijom Vlade Republike Hrvatske koju je predvodio predsjednik Vlade Andrej Plenković u posjeti Sisačko-moslavačkoj županiji…

Delegacija na čelu sa Plenkovićem, radni posjet započela je sastankom sa županom Ivanom Celjakom i predstavnicima Sisačko-moslavačke županije u Poduzetničkom inkubatoru u Sisku. Na sastanku su predstavljeni projekti Sisačko-moslavačke županije i Vlade Republike Hrvatske vezani uz otklanjanje posljedica potresa, gospodarsku revitalizaciju i revitalizaciju prometne, društvene i komunalne infrastrukture.

Po završetku sastanka obišli su novi most preko rijeke Odre na ulasku u Sisak, gdje se održala kratka prezentacija projekta “Izgradnja mosta Odra i spojne ceste čvor Sisak-Sisak od kružnog toka Staro Pračno do mosta Odra i od mosta Odra do spoja na Zagrebačku ulicu u Sisku, s izgradnjom uklapanja Zagrebačke ulice u Sisku na trasu spojne ceste čvor Sisak-Sisak”.

Nakon prezentacije obilaskom su obilježili početak radova na gradilištu Autoceste A11, Dionica Lekenik – Sisak na spoju s državnom cestom D 36 u Žažini.

Na sastanku i obilasku u delegaciji sudjelovali su; potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade Boris Milošević, ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Ivan Paladina.

Na samom kraju posjete Plenković je održao konferenciju za novinare na kojoj je bilo svih vrsta pitanja od, rekonstrukcije Vlade, do imovinske kartice novog ministra Ivan Paladina koja je mnoge iznenadila visinom financijske prijave, kao i sporoj dinamici obnove ovog područja koje je zadesio strahovit potres. Pitanja i o ruskoj diplomaciji i veleposlanstvu u Hrvatskoj…Odgovori predsjednika Vlade Plenkovića uglavnom su bili u samo jednoj ili nekoliko riječi; Kad ja odlučim, čut ćete, vidjet ćemo, znat ćete, kad ja odlučim, hoće i tako redom…Naglasio je novinarima i ovo; Sad sam vam dao temu i zabavljajte se, misleći pri tom na rekonstrukciju Vlade koja bi , po svemu sudeći trebala nastupiti poslije Uskrsa, ali, čut ćete, rekao je Plenković.

T.K.


Podijeli