Podijeli

Predsjednica države Kolinda Grabar-Kitarović nastavila je svoju samostalnu tradiciju te je u subotu, dan uoči službene komemoracije, posjetila Spomen područje Jasenovac i ispod spomenika položila buket bijelih ruža.  Na Twitteru je objavila i nekoliko fotografija.

“Drugi svjetski rat u našoj domovini i danas budi bolna sjećanja na brojna stradanja. Polažući vijenac u sjećanje na žrtve logora Jasenovac i stojeći u tišini uz ovaj kameni cvijet, izražavam najdublji pijetet svim žrtvama koje su stradale u logoru.

Neka ovo uvijek bude samo mjesto pijeteta, ali i mjesto koje će nas opominjati koliko je važno mlade naraštaje odgajati za mir, zajedništvo i solidarnost među ljudima i narodima. Prošlost ne možemo promijeniti, ali budućnost možemo graditi na bolji način, za ljepši i humaniji život svih ljudi u Hrvatskoj i diljem svijeta”, nadahnuto je napisala predsjednica u memorijalnoj knjizi u Jasenovcu.


Podijeli

13 KOMENTARI

  1. Rukavica je bačena , i to direktno u lice, među oči , svim povjesničarima ( Klasić, Goldstein,…) , te svim antifama ( Pusić, Kraus,…), ljevičarima , orjunašima, srbima ( Pupovac,….),…….
    Igor Vukić je objavio astronomsku ponudu iz Australije: – Hrvatski iseljenik Marko Franović nudi nagradu od 10 milijuna kuna onome tko dokumentima i konkretnim materijalnim dokazima opovrgne rezultate naših istraživanja o Jasenovcu! Prije mjesec dana , Franović je objavio da daje milijun kuna, a kako se nitko u međuvremenu nije javio, sada je nagrada povećana na 10 milijuna kuna ( oko 1,3 milijuna eura )! Eto Jakovini, Klasniću Goldsteinu i ostalim povjesničarima , prilika za brzu i laku zaradu velikih novaca. Ako im ne treba, neka daju u fond za bolesnu djecu.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri × dva =