Podijeli

27. je obljetnica pada Vukovara. Grad je pao nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade u kojoj su poginula 1624 hrvatska branitelja i civila. Grad je bio pod opsadom 87 dana, a napad je doživio vrhunac u studenom kada je u pojedinim danima na grad padalo i do 11.000 granata, bombi i raketa. Pgledajte fotografije patnje i stravičnog razaranja Vukovara…

U nedjelju 18. studenog 2018 godine se obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara, 27 godina od pada grada. Pogledajte neke arhivske fotografije srpskog agresorskog razaranja, ratnih zločina i ljudske patnje tijekom opsade i pada Vukovara 1991. godine.

Upozoravam da su neke od odabranih fotografija iznimno mučne i uznemirujuće, i prikazuju uništavanje, očaj, tugu i neljudsko agresorsko iživljavanje bez ikakvog filtera, baš onako kako je uistinu bilo.

Smatram da je, zbog povijesne istine i sjećanja na žrtve Vukovara, nužno objaviti i takve, neugodne snimke. Sve objavljene fotografije u vlasništvu su svjetske fotoagencije Corbis.

TIJELO CIVILA NA ULICI, NEKOLIKO DANA NAKON PADA GRADA:
Profimedia / Corbis

STARIJI BRAČNI PAR BJEŽI KROZ UNIŠTENE ULICE:

 

SPAŠAVANJE RANJENIH CIVILA U VUKOVARSKOJ BOLNICI:

Profimedia / Corbis

KRAVA SE SKLONILA U RAZORENI HAUSTOR:

Profimedia / Corbis

HRVATSKI VOJNIK TRČI PREKO CESTE U PREDGRAĐU VUKOVARA:

Profimedia / Corbis

SRPSKI VOJNIK SLAVI NA BICIKLU ISPRED ZAPALJENE KUĆE:

Profimedia / Corbis
MOLITVA TIJEKOM POGREBA U MJESTU NOVI MIKANOVCI, ČETRDESETAK KILOMETARA OD VUKOVARA, ZA ŽENU UBIJENU U VUKOVARU:
Profimedia / Corbis
SLOMLJENA BAKA NAPUŠTA GRAD 24. STUDENOG 1991.:
Profimedia / Corbis

POTPUNO RAZRUŠENE VUKOVARSKE ZGRADE I ULICE:

Profimedia / Corbis
SRPSKI VOJNICI CIPELARE JEDNU OD SVOJIH ŽRTAVA, 24. STUDENOG 1991.:
Profimedia / Corbis
KRIŽ GOTOVO UNIŠTEN TIJEKOM OPSADE:
Profimedia / Corbis
MEDICINSKA SESTRA U VUKOVARSKOJ BOLNICI, 18. STUDENOG 1991:
Profimedia / Corbis

RAKETIRANI NEBODERI

Profimedia / Corbis
SRPSKI VOJNICI PROLAZE KROZ RUŠEVINE, 21. STUDENOG 1991.:
Profimedia / Corbis

SHRVANA STARICA, SNIMLJENA TIJEKOM OPSADE:

Profimedia / Corbis

RAZRUŠEN GRAD

Profimedia / Corbis

M.M.Viribus Unitis


Podijeli

15 KOMENTARI

  1. Howdy! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

  2. Želim da se nikad ne zaboravi Vukovar i ostala ratišta. Molim vas da se pokrene objave 91 koji su se na poginulim i nad nama koji smo uzeli iz kuće zadnji dinar za oružje. To se može jednostavno saznati i da im se to sve oduzme.

  3. Boze prosvitli pamet svim ljudima da se to vise, nikada ne dogada nigdje i nikom. A tim zlotvorima daj hrabrosti da priznaju pocinjeni zlocin, i kazu istinu jez istina oslobada, a ko prizna pola mu se prasta. Boze oslobodi zla sve ljude.

  4. Ne samo na dan sjecanja kroz cijelu godinu treba na sve zrtve i sve gradove i mislit i nesto poduzet da ti prokleti srbi komunjare i ratni profiteri da im dodje iz straznjice u glavu koliko zla nanose napacenoj Hrvatskoj.

  5. Uh pogledala sam slike jezame hvata ovo se nesmje zaboravit ovo treba u saboru jedan veliki zid i svaki dan za vrijeme sjednice pustat ove slike tako da prokleti ali mislim prokleti politicari vide sta danas rade.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

13 − šest =