Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

27. je obljetnica pada Vukovara. Grad je pao nakon najkrvavije bitke Domovinskog rata i tromjesečne opsade u kojoj su poginula 1624 hrvatska branitelja i civila. Grad je bio pod opsadom 87 dana, a napad je doživio vrhunac u studenom kada je u pojedinim danima na grad padalo i do 11.000 granata, bombi i raketa. Pgledajte fotografije patnje i stravičnog razaranja Vukovara…

U nedjelju 18. studenog 2018 godine se obilježava Dan sjećanja na žrtve Vukovara, 27 godina od pada grada. Pogledajte neke arhivske fotografije srpskog agresorskog razaranja, ratnih zločina i ljudske patnje tijekom opsade i pada Vukovara 1991. godine.

Upozoravam da su neke od odabranih fotografija iznimno mučne i uznemirujuće, i prikazuju uništavanje, očaj, tugu i neljudsko agresorsko iživljavanje bez ikakvog filtera, baš onako kako je uistinu bilo.

Smatram da je, zbog povijesne istine i sjećanja na žrtve Vukovara, nužno objaviti i takve, neugodne snimke. Sve objavljene fotografije u vlasništvu su svjetske fotoagencije Corbis.

TIJELO CIVILA NA ULICI, NEKOLIKO DANA NAKON PADA GRADA:
Profimedia / Corbis

STARIJI BRAČNI PAR BJEŽI KROZ UNIŠTENE ULICE:

 

SPAŠAVANJE RANJENIH CIVILA U VUKOVARSKOJ BOLNICI:

Profimedia / Corbis

KRAVA SE SKLONILA U RAZORENI HAUSTOR:

Profimedia / Corbis

HRVATSKI VOJNIK TRČI PREKO CESTE U PREDGRAĐU VUKOVARA:

Profimedia / Corbis

SRPSKI VOJNIK SLAVI NA BICIKLU ISPRED ZAPALJENE KUĆE:

Profimedia / Corbis
MOLITVA TIJEKOM POGREBA U MJESTU NOVI MIKANOVCI, ČETRDESETAK KILOMETARA OD VUKOVARA, ZA ŽENU UBIJENU U VUKOVARU:
Profimedia / Corbis
SLOMLJENA BAKA NAPUŠTA GRAD 24. STUDENOG 1991.:
Profimedia / Corbis

POTPUNO RAZRUŠENE VUKOVARSKE ZGRADE I ULICE:

Profimedia / Corbis
SRPSKI VOJNICI CIPELARE JEDNU OD SVOJIH ŽRTAVA, 24. STUDENOG 1991.:
Profimedia / Corbis
KRIŽ GOTOVO UNIŠTEN TIJEKOM OPSADE:
Profimedia / Corbis
MEDICINSKA SESTRA U VUKOVARSKOJ BOLNICI, 18. STUDENOG 1991:
Profimedia / Corbis

RAKETIRANI NEBODERI

Profimedia / Corbis
SRPSKI VOJNICI PROLAZE KROZ RUŠEVINE, 21. STUDENOG 1991.:
Profimedia / Corbis

SHRVANA STARICA, SNIMLJENA TIJEKOM OPSADE:

Profimedia / Corbis

RAZRUŠEN GRAD

Profimedia / Corbis

M.M.Viribus Unitis


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

15 KOMENTARI

 1. Howdy! This post could not be written any better! Reading through this post reminds me of my previous room mate! He always kept chatting about this. I will forward this page to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 2. Želim da se nikad ne zaboravi Vukovar i ostala ratišta. Molim vas da se pokrene objave 91 koji su se na poginulim i nad nama koji smo uzeli iz kuće zadnji dinar za oružje. To se može jednostavno saznati i da im se to sve oduzme.

 3. Boze prosvitli pamet svim ljudima da se to vise, nikada ne dogada nigdje i nikom. A tim zlotvorima daj hrabrosti da priznaju pocinjeni zlocin, i kazu istinu jez istina oslobada, a ko prizna pola mu se prasta. Boze oslobodi zla sve ljude.

 4. Ne samo na dan sjecanja kroz cijelu godinu treba na sve zrtve i sve gradove i mislit i nesto poduzet da ti prokleti srbi komunjare i ratni profiteri da im dodje iz straznjice u glavu koliko zla nanose napacenoj Hrvatskoj.

 5. Uh pogledala sam slike jezame hvata ovo se nesmje zaboravit ovo treba u saboru jedan veliki zid i svaki dan za vrijeme sjednice pustat ove slike tako da prokleti ali mislim prokleti politicari vide sta danas rade.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

šest − jedan =