FOTO Pozdravile su ih tisuće građana!….Prije 27 godina u Karlovcu je održan svečani vojni mimohod. Karlovačkim Korzom u koloni vozila dugoj 14 kilometara provezli su se branitelji svih postrojbi

Pozdravile su ih tisuće građana....Karlovčani su s oduševljenjem dočekali svoje junake. Zahvaljujući njima, četverogodišnja opasnost granatiranja Karlovca i stradanja napokon je okončana...

Foto-Muzej Domovinskog rata Karlovac - Turanj
Podijeli

„𝐇𝐯𝐚𝐥𝐚 𝐯𝐚𝐦 𝐣𝐮𝐧𝐚𝐜𝐢 𝐧𝐚𝐬̌𝐢“ – 𝐒𝐣𝐞𝐜́𝐚𝐧𝐣𝐞 𝐧𝐚 𝟐𝟑. 𝐤𝐨𝐥𝐨𝐯𝐨𝐳𝐚 𝟏𝟗𝟗𝟓.
Prije 27 godina u Karlovcu je održan svečani vojni mimohod. Karlovačkim Korzom u koloni vozila dugoj 14 kilometara provezli su se branitelji svih postrojbi Zbornog područja Karlovac koje su sudjelovale u oslobodilačkoj operaciji „Oluja“. Pozdravile su ih tisuće građana.
Karlovčani su s oduševljenjem dočekali svoje junake. Zahvaljujući njima, četverogodišnja opasnost granatiranja Karlovca i stradanja napokon je okončana.

Bili su ovo istinski Dani ponosa i slave pobjedničke Hrvatske vojske nad srbočetničkim agresorom koji je brutalnom agresijom želio oteti hrvatski teritorij oružjem i ljudstvom koje je iz Srbije pristizalo na Hrvatski teritorij uz ogromnu želju stvaranja velike srbije uništavajući sve pred sobom, rušeći, paleći, ubijajući na sve razne načine hrvatske civile i djecu uz potporu međunarodnih čimbenika koji su Hrvatima embargom na naoružanje uskratili pravo na obranu. No, Hrvatska je pod mudrim i državotvornim vodstvom prvog Hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana i vojnog vodstva uspjela ovu srpsku agresiju zaustaviti , a konačnom VRA Olujom srpskog agresora potjerati u srpski pašaluk odakle su i došli.

No, Srbiji još izgleda mnoge stvari nisu jasne pa velikim vremenskim odmakom pokušavaju svim silama relativizirati ispisanu i istinitu povijest iz obrambenog Domovinskog rata. Tako i ovih dana upiru sa nekakvim kvazi optužnicama protiv Hrvatskih pilota i časnika koje nemaju nikakvo pravno uporište do obmanjivati srpski narod i svijet koji je za VRO Oluja bio jasan kao dan bijeli.

Ukoliko Srbiji i njihovom vodstvu na čelu sa nekadašnjim četničkim radikalom Vučićem koji je i sam sudjelovao u srpskoj agresiji i sanjao veliku Srbiju te huškačkim ratnim govorima tjerao srpski narod na velike zablude o nekakvoj srpskoj krajini i velikoj Srbiji za što postoje i video materijali, što je sasvim dovoljno da se protiv njega kao poticatelja podigne međunarodna kaznena prijava za poticanje na rat protiv Hrvatske i otimanje Hrvatskog teritorija u cilju stvaranja velike Srbije. Hrvatski pravnici bi morali znati da poticatelji jednako sudjeluju u agresiji kao i oni koji su direktno u njoj.

Povijest koju Vučić i njemu slični zaboravljaju kaže ovako; 

Povijesne činjenice su jasne, a i Međunarodni sud u Haagu donio je jasan pravorijek i ocjenu VRO “Oluja” kao legitimne akcije kojom je oslobođen okupirani teritorij Hrvatske.

Također bi se Vučić i ostali morali prisjetiti da je Međunarodni sud rekao i ovo.

Na Hrvatsku je Srbija izvršila agresiju sa ciljem otimanja Hrvatskog teritorija.

VRO Oluja: KRATKI FILM OD KOJEG SE I DANAS SRPSKOM AGRESORU LEDI KRV U ŽILAMA…Mislili su neki već nas neće biti, ni veselje svoje nisu znali kriti…Ali dogodila se VRO OLUJA.

Uredio / M.M. Viribus unitis

Braniteljski portal

VEZANE VIJESTI

POSLUŠAJTE povijesni državnički govor Franje Tuđmana prigodom prve obljetnice Oluje 05.08.1996…Ovakav govor se nikada ne čuje u Kninu 5.kolovoza pa tako ni danas


Podijeli