VIDEO Pozdrav ZDS 12.05.1931. na zastavi Hrvatskog Domobrana u Buenos Airesu. Je li “ustaški pozdrav” zapravo “domobranski pozdrav”?

Do sada je u javnom prostoru kolala informacija da je najstariji pozdrav pronađen u ljeto 1932. a izmislio ga je upravo Ante Pavelić. Je li "ustaški pozdrav" zapravo "domobranski pozdrav"?...

Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

ZDS 12.05.1931. na zastavi Hrvatskog Domobrana u Buenos Airesu.

Također šahovnica s prvim bijelim poljem. Do sada je u javnom prostoru kolala informacija da je najstariji pozdrav pronađen u ljeto 1932. a izmislio ga je upravo Ante Pavelić. Je li “ustaški pozdrav” zapravo “domobranski pozdrav”?

Ima li Ante neke veze sa ovim ZDS 1931.? Je li ustaški pokret to preuzeo od naših iseljenika koji su zaista bili za dom spremni i organizirali se vani kako bi mogli pomoći oslobađanju Hrvatske od Jugoslavije? Podsjetimo, nakon 10 godina jugosrpske torture, početkom 1929. počela je krvava diktatura kralja Aleksandra. Svega godinu i pol kasnije već imamo ovu zastavu i slogan u Argentini, objavio je Miro Banović na svom Facebooku.

Facebook

M.M.


Podijeli
 •  
 •  
 •  
 •  

15 KOMENTARI

 1. E sad da nije bilo ustaša koji su radili što su radili i Nijemaca koji su organizirano uspostavljali logore i uništavali sve pred sobom vjerujem da bi bila živa i NDH i velika njemačka sve drugo je nebitno

 2. Damaiju i istru su prodali srbi jos 1920 godine , ugovor o tome zove se Rapalski ugovor, a 10.9.1943 g Pavelic raskida ugovore i ponovo vraca dalmaciju hrvatskoj. Naravno i taj se podatak skriva od javnosti i krivo uce djecu u skoli.

  • Marko Ribić
   A kaj ti znaš o tome za dojena budalo? To je bio još jedan pokušaj da se Hrvati izvuku iz velikosrpskog zagrljaj ali ti ne razumiš jer te nije imal ko naučit. U to vrime i u takvim okolnostima ustaše su bili dragovoljcima i legalna Hrvatska vojska koja je imala samo jedan cilj: HRVATSKA! Partizani su bili samo pokriće za veliku Srbiju. To je na žalost prava istina. Još uvik ta ideja živi ali mnogi još toga nisu svjesni. Jadno i žalosno a svi smo Hrvati. Razmislite malo!

  • Marko Ribić, problem ovakvih rasprava je što mnogi pokažu ogromno neznanje. Na primjer nije hrvatski narod digao nikakav ustanak već je reagirao na mig Staljina kad ga je Hitler napao, ali tako su reagirali svi komunisti koji su do toga bili dobri s nacistima i njihovim pomagačima. Hrvatski komunisti su do tog trenutka bili dobri sa ustašama i ostalom hrvatskom vojskom, još i prije početka 2. svj. rata.

 3. 1930g u inozemstvu je osnovan “ustasko domobranski pokret” s ciljem budjenja hrvatske svjesti i borbe za stvaranjem hrvatske drzave. Osnovao ga je dr. Pavelic po nacelima Ante starcevica i Stjepana Radica. Koristili su pozdrav ZDS i ustrajno su radili na stvaranju ndh.
  Znaci pozdrav zds se koristio od 1930 i to puno prije nego je stvoren fasizam i taj pozdrav nema veze sa fasizmom.
  A nas danas j…. oko tog pozdrava samo zato jer nemaju za sta drugo. Prikrivaju svoje komunisticke zlocine i kad bi imali barem jednu jamu sa mrtvim partizanima razapeli bi nas po svim medijima, a posto nemaju nista onda nas j… zbog pozdrava.
  I povlace teme razne samo zato da nitko ne potegne pricu o komunistickim zlocina, i udbaskim ubojicama jer kada bi se samo jedan komunisticki zlocin osudio srusila bi se cjela njihova laz o osloboditeljima i njihovim zlocinima.
  Hrvati su castan narod i nismo ubojice.
  Udbaski likvidatori i danas hodaju zagrebom i nitko ih ne smije osuditi niti pored svih pisanih dokaza o svemu. Zalosno

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

devet + 2 =