FOTO Pogledajte tko je sve došao na predstavljanje knjige Ante Nobila o Perkoviću

Svi koji su se okupili na ovom predstavljanju su redom pripadnici "Nove ljevice"ili neke im srodne strančice...

foto: Tomislav Miletic/PIXSELL
Podijeli

Predstavljanje knjige u  Novinarskom domu okupilo je stotinjak ljudi uključujući i bivšeg predsjednika Ivu Josipovića, Vesnu Pusić, Josipa Manolića druge. U raspravi su sudjelovali autor Ante Nobilo, povjesničar Dr. Hrvoje Klasić, odvjetnik Čedo Prodanović i Ninoslav Pavić. Odvjetnik Anto Nobilo predstavio je u ponedjeljak navečer knjigu “Obrana hrvatskog kontraobavještajca Josipa Perkovića na njemačkom sudu” u kojoj je pisao o obrani koju je izgubio i suđenju obavještajcu koji je sa Zdravkom Mustačem na sudu u Njemačkoj doživotno osuđen za ubojstvo emigranta Stjepana Đurekovića.

Podsjetimo, bivši direktor u naftnoj kompaniji Ina i prebjeg iz socijalističke Jugoslavije Đureković brutalno je smaknut hicima iz pištolja te udarcima sjekirom 1983. u Wolfratshausenu, tridesetak kilometara od Münchena. Ubijen je u improviziranoj tiskari smještenoj u garaži drugog hrvatskog emigranta, Krunoslava Pratesa, koji je istovremeno uređivao iseljenički tisak i informirao UDBA-u.

Četvrt stoljeća nakon atentata Prates je osuđen na doživotnu kaznu zatvora zbog pomaganja u ubojstvu, a tijekom suđenja isplivala su i imena ‘jugošpijuna’ Perkovića i njegova šefa Mustača koji su zajedno sjeli na optuženičku klupu.

PRAVOMOĆNA PRESUDA

Njemački Vrhovni sud potvrdio je osuđujuću presudu za dva bivša čelnika jugoslavenske tajne službe, Josipa Perkovića i Zdravka Mustača

Vrhovni sud odbio žalbe Perkovića i Mustača i potvrdio im doživotni zatvor

Vrhovni sud Njemačke odbacio je njihove žalbe na presudu Visokog zemaljskog suda u Münchenu kojom su osuđeni na doživotni zatvor zbog ubojstva hrvatskog emigranta Stjepana Đurekovića, koje je počinjeno 1983

Svi koji su se okupili na ovom predstavljanju su redom pripadnici “Nove ljevice”ili neke im srodne strančice i još poneki radoznali koji je zalutao među ovu “elitu”.

foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

D.K.


Podijeli

Comments are closed.