FOTO: PLENKOVIĆU NEMOJ VIŠE BRANITI BH HRVATE!

Nitko u EU ne zna za problem BH Hrvata...I jedna velika molba Plenkoviću. Nek prestane lobirati za BH Hrvate dok je još vrijeme jer će ovakvim intenzitetom lobiranja za 20 godina svi iseliti...

foto-screenshot
Podijeli

Piše: Zoran Bošković

Ovih je dana na jednom BH portalu objavljen ciničan tekst o tome kako HDZ i Čović ispred svojih prostorija u Mostaru planiraju podići spomenik Željku Komšiću. U tekstu se dalje pojašnjava da, od kada je Komšić dobio nacionalno prosvjetljenje i shvatio da nije više Bošnjak nego Hrvat, Čović nema većih problema mobilizirati biračko tijelo, a ni njegov kriminal više nitko ne spominje. Od Komšićeva političkoga “prosvjetljenja” najviše je koristi imao Čović.

foto-screenshot

Prošli su još jedni izbori i Komšić je opet izabran za antihrvatskog člana Predsjedništva BiH. Opet će četiri godine iznositi antihrvatske stavove kao pravi sin sarajevske čaršije.

U izbornoj noći visoki predstavnik je donio izmjene Izbornog zakona, kako kažu u korist BH Hrvata što je notorna laž. Visoki je predstavnik trebao donijeti izmjene Izbornoga zakona nekoliko tjedana prije. Protiv toga se digla sarajevska čaršija i organizirala prosvjede radi kojih je visoki predstavnik odustao od izmjena. Zašto sada kad ih nametnuo, čaršija šuti? Zato što su izmjene radikalno ublažene u odnosu na one koje je trebao donijeti. Komšić je izabran, cilj je ostvaren.

Kako je moguće da je bošnjačka diplomacija opet ostvarila svoj cilj, a hrvatska po tko zna koji put poražena? Kako to da je Bošnjačka diplomacija toliko učinkovitija od Hrvatske unatoč tomu što je Hrvatska u EU i u NATO savezu? Kako to da bošnjačka obavještajna služba AID službeno ne postoji, ali na terenu odrađuje posao i spremna je kada treba i izvesti ljude na ulicu?

Kada je Kolinda izabrana za predsjednicu Hrvatske BH Hrvati su polagali nadu da bi ona mogla lobirati u NATO-u i Americi te popraviti položaj Hrvata. Međutim, razočarenje. Zaključak: kompletna diplomacija Budimira Lončara nije sposobna bilo što izlobirati kod svojih europskih kolega jer ih to ne zanima.

Nitko u EU ne zna za problem BH Hrvata.

Bošnjaci, svi koji rade u inozemstvu i na dobrim su pozicijama koriste svoje veze i poznanstva za dobro svoga naroda. Hrvatski diplomati, odreda učenici Mate Granića i Budimira Lončara brinu brigu samo za svoje osobne interese. BH Hrvati ih uopće ne zanimaju. Ti učenicu su i Kolinda i Plenković i Milanović.

Da je Plenkoviću stalo do položaja BH Hrvata prstom jedne ruke bi to izlobirao. To je svakom jasno. Također, da mu je to cilj uveo bi elektroničko glasovanje i pojednostavio dijaspori i BH Hrvatima izlazak na izbore. Milanović je, doduše, raskinuo s Očenašekovom uvlačiguznom politikom međunarodnim dužnosnicima i spreman je barem svima skresati u brk što im pripada.

Zvonko Milas-Mario Kapulica-foto-twitter

Kapulicu i Milasa je označio kao sukrivce politike koja je kriva za ovakav položaj BiH Hrvata.

Tko su ta dvojica?

Kapulicu su u početku, 90-tih godina, predstavljali kao HDZ-ovu uzdanicu, ali je ipak bio i ostao samo velika ulizica. Bh Hrvati su nekada imali svog upravitelja, velikoga i mudroga ministra Gojka Šuška. Čovjeka od autoriteta. Danas ih zastupa jedan Kapulica koji je najprije bio Manolićev učenik u 1. Izbornoj jedinici Dubrava. Početkom rata se naglo prebacio u zastupnike kako bi, kao vojno sposoban, izbjegao ratište (kao i njegov anemični učitelj). Unatoč tomu, vjerovali ili ne, ima čin brigadira. Zatim je izučavao intrige kao Pašalićev potrčko u Bloku. Sada ga obučavaju za Šeksova nasljednika kao specijalca za podmetanja, premda on ni za to nije kapacitiran.

Odrekao se i Tuđmana i utemeljitelja, a za Herceg-Bosnu ne želi ni čuti. U zadnjih 20 godina nije posjetio očevo ognjište! Toliko o njegovu zanimanju za položaj BH Hrvata.

Drugi dužnosnik hrvatske Vlade koji bi se trebao skrbiti o položaju BH Hrvata je Milas, Jacin ljubimac, a neki kažu i više od toga. Znamo kako Jacu ne zanimaju ni Hrvati iz Hrvatske, a kamoli iz BiH. Što onda možemo očekivati od njezina “učenika”?

Njegov je glavni zadatak “pošteno” podijeliti dijaspori 15 milijuna eura. Od kada je na toj dužnosti ima godišnje više od 200 dana putovanja po svijetu. Unatoč tom nije doveo niti jednoga investitora. Mnogi su Hrvati iz dijaspore donijeli svoje novce, uložili ih u Hrvatsku i vratili se nazad bez novčića. Doslovno su pokradeni.

foto-screenshot-Gordan Grlić Radman

– A tko je hrvatski ministar vanjskih poslova Grlić Radman?

To je zacijelo najnesposobniji ministar vanjskih poslova od nastanka Hrvatske. Mnogima je upalo u oči da mu u zadnje vrijeme na TV-u puste samo sliku, dok novinar tumači što je, u stvari, on izjavio. To je ministar koji nije bio u stanju proći biologiju u osnovnoj i srednjoj poljoprivrednoj školi bez instrukcija i popravnoga ispita. Kada sve ovo uzmemo u obzir budimo sretni što Hrvata u BiH još ikako ima. I jedna velika molba Plenkoviću. Nek prestane lobirati za BH Hrvate dok je još vrijeme jer će ovakvim intenzitetom lobiranja za 20 godina svi iseliti.

Autor / Zoran Bošković

** Stavovi i mišljenja iznesena u kolumnama i komentarima osobna su mišljenja njihovih autora i ne odražavaju nužno stajališta Uredništva Braniteljskog portala već isključivo mišljenje i stavove njihovih autora**

VEZANE VIJESTI

Prof. emeritus Matko Marušić: ANDREJ PLENKOVIĆ LAŽE ČLANOVIMA HRVATSKE DEMOKRATSKE ZAJEDNICE I CIJELOM HRVATSKOM NARODU O ISTAMBULSKOJ KONVENCIJI


Podijeli