Podijeli

Na naslovnoj stranici srpskih (neki kažu „četničkih“) Novosti, koje uz potporu Savjeta za nacionalne manjine Vlade Republike Hrvatske (?), svaki petak objavljuje Srpsko narodno vijeće Milorada Pupovca, ovoga se puta (11. siječnja 2019., br. 995.) našla stravična ilustracija sa stravičnim tekstom…

Naime, srpski nacionalisti i šovinisti objavili su crtež prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana kako u ruci drži odrubljenu glavu nekog (valjda) partizana s crvenom zvijezdom na čelu (kapi)!

A sve su to popratili ovim tekstom: „Skoro 30 godina HDZ ustrajno rehabilitira NDH i relativizira ustaške zločine – a onda se zaprepastio kad je jedan mladi član na Fejs stavio fotografiju ustaše s odsječenom srpskom glavom…“.

U impressumu ovih nazovi novina nigdje ne piše da je riječ o nekom humorističkom ili satiričkom listu, već da je to – Samostalni srpski tjednik.

Pa, ako je tako, a jeste, to nije ništa drugo nego GOVOR MRŽNJE, što se mora sudski i politički sankcionirati.

Naslovnica u današnjim srpskim Novostima

Ova politička bljuvotina podliježe Kaznenom zakonu, gdje se u članku 325. kaže: „Tko putem tiska, radija, televizije, računalnog sustava ili mreže, na javnom skupu potiče ili javnosti učini dostupnim letke, slike ili druge materijale kojima se poziva na nasilje ili mržnju usmjerenu prema skupini ljudi ili pripadnika skupine zbog njihove rasne, vjerske, nacionalne ili etičke pripadnosti, podrijetla, boje kože, spola, spolnog opredjeljenja, rodnog identiteta, invaliditeta ili kakvih drugih osobina“, kaznit će se kaznom zatvora do tri godine, kao i onaj  tko sve to odobrava, poriče ili znatno umanjuje kazneno djelo genocida, zločina agresije, zločina protiv čovječnosti ili ratnog zločina.

E, sad, ako to nije javno poticanje na nasilje i mržnju, ako to nije kazneno djelo, onda je pitanje svih pitanja, a što jeste?

Kao prvo, to objavljuje u svom biltenu Milorad Pupovac koji se „svaki tjedan“ kobajagi bori protiv mržnje, a gledajući ovo (i štošta drugo) – najveći je stvaratelj toga zla.

Drugo, odrubljenu glavu nekog čovjeka drži u ruci nitko drugi nego čovjek koji je stvorio hrvatsku državu, čime se želi dati do znanja za kakvu se državu borio, odnosno kakvu je stvorio.

Treće, užasan je medijski zločin da netko, poput ovih srpskih šovinista, objavljuje da „skoro 3o godina HDZ ustrajno rehabilitira NDH“!

Dakle, oni koji su krvavo stvorili hrvatsku državu, u zadnjih 30 godina, nisu ništa drugo radili nego „rehabilitirali NDH!“

Sad ćemo vidjeti, jesu li svi pred zakonom jednaki.

Naime, hoće li zbog ovog medijskog zločina netko biti optužen, uhićen i završiti s lisicama na rukama u zatvoru?

Hoće li Vlada RH ukinuti financijsku i inu potporu ovom listu, koji nije ništa drugo nego „srpsko medijsko smeće“, čija je zadaća iz tjedan u tjedan, kontinuirano, unositi mržnju među Hrvate i Srbe?

HDZ bi odmah trebao održati i konferenciju za medije i uz hrvatske branitelje i stradalnike prvi tražiti oštre sankcije za Pupovčevo javno poticanje na nasilje i mržnju i prekinuti sve odnose sa udrugom Srpsko narodno vijeće.

Što mislite, hoćemo li to ili nešto slično doživjeti od ove Vlade i ovog pravosuđe, ili će se i dalje samo loviti i u lisicama sprovoditi Hrvati (sve za „dobrobit“ naše države)?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Vezane vijesti;

-GOVOR MRŽNJE! Redakcija Novosti SNV-a, i njihov mentor Milorad Pupovac ponašaju se kao nekad Centralni komitet KP Jugoslavije , koji “neposlušne i njima nepoćudne” Hrvate treba vratiti na ” ispravan” put Partije!

Pitanje za DORH-Dvostruka mjerila – je li srpski i četnički ekstremizam “manje zlo”!?


Podijeli

45 KOMENTARI

 1. Poštovanje.
  Gospodo tzv Branitelji..
  Pa nije valda da vam smeta malo satire?
  Problem je što se dira u dogme tipa “Tuđman,Domovinski Rat,Thompson,Stepinac itd”
  To se ne smije propitivat ni kritizirat…inače bi moglo da ti se desi da “plutaš Savom izvađenih očiju,obljepljen selotejpom,napijen akumulatorskom kiselinom”.
  Pogrješno ste shvatili demokraciju.
  Dosta je i vašeg zuluma…vrjeme je da se o nekim stvarima počne trijezveno raspravljat,argumentima,činjenicama.
  A vama savjetujem da osnujete stranku i borite se na izborima.
  To što imate 500-600 udruga proizašlih na domovinskom ratu ne ide vam na čast.. to samo dokazuje da ste većina vas krvopije koje sisaju državni proračun.
  SUBNOR je amaterska i diletantska družina za vas.
  Pozz iz poluprazne Slavonije koja nije problem, al jedne satirične novine su problem.

  • Kome smeta satira,cudan neki nacin za satiru ,ali kad se ta ista satira upotrjebi kontra onda je to govor mrznje i napad na manjinu!

 2. Pupovac će to da riješi što se sekirate pomoći će mu sin majora KOSa i svi oni Udbaši i KOSovci Titoisti i titovi bivši generali koji su rastrgali domoljube a pokeaj sebe ostavili sve tajne službe bivšeg režima, Pupo će pravdu uvesti u ovu drzavu

 3. Malo sutra Srbi mogu vrijedjati mi im se moramo ispricavati za njihove lazi podvale nasi nisu na to uputili nijedan prigovor neznam sto im ti Srbi toliko znace vise nego vlastiti narod zar fotelj toliko kostaju dostojanstvai postenja to je sve iselilo iz Hrvatske

 4. Bilo bi akcije da su to hrvati koji slucajem objavili za Milosevica, Vucica, Pupovca i te cetnicke zgadije.Po Hrvatima se moze pljuvati izrugivati iz svetinja kao sto je himna i slicno to se onda proglasava umjetnost, u kojoj to drzavi je umjetnost samo u hrvatskoj

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

19 + 14 =