FOTO Otvoren 12. Međunarodni turnir košarke u kolicima “Oba su pala” – sportsko nadmetanje vojnih i civilnih invalida…

Ovogodišnje natjecanje u kojem aktivno sudjeluje  oko 60 sudionika organizirano je u okvirima obilježavanja 28. obljetnice rujanskog rata u Šibeniku, u sportskoj dvorani Osnovne škole Meterize...

Foto-Ljiljana Zmijanović
Podijeli

Otvorenje 12. Međunarodnog turnira košarke u kolicima “Oba su pala” obilježilo je uzbudljivo sportsko natjecanje ekipa vojnih i civilnih invalida iz Sanskog Mosta, Bihaća, Kostrene, Zadra, Splita i Vodica. Ovogodišnje natjecanje u kojem aktivno sudjeluje  oko 60 sudionika organizirano je u okvirima obilježavanja 28. obljetnice rujanskog rata u Šibeniku, u sportskoj dvorani Osnovne škole Meterize…

Turnir je organiziran pod pokroviteljstvom Ministarstvu hrvatskih branitelja, a  službeno ga je proglasio otvorenim  državni tajnik, Ivan Vukić. Istaknuo je značaj sportskog nadmetanja, ali i važnost druženja i provođenja vremena u ugodnom i prijateljskom okruženju.

Natjecateljima je dobrodošlicu u grad Šibenik poželio dogradonačelnik Paško Rakić, koji se uvodno osvrnuo na ovaj značajan datum mjeseca rujna 1991. za grad Šibenik u Domovinskom ratu i već legendarni uzvik ‘Oba, oba su pala’, ali i proslavu blagdana grada i nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila.

– „U rujnu slavimo Dan grada Šibenika i blagdan njegovog nebeskog zaštitnika Sv. Mihovila, ali i obljetnicu slavne bitke za Šibenik u Domovinskom ratu kada je 1991. godine, zahvaljujući hrabrošću i odlučnošću hrvatskih branitelja, spriječen neprijateljski plan da se zauzimanjem Šibenika Hrvatska presiječe na dva dijela – kazao je Rakić.

Sudionicima turnira “Oba su pala” poželio je mnogo sportske sreće naglasivši kako su svi već pobjednici, jer se u trenutku kad ih je život usmjerio na drugi kolosijek nisu prepustili i predali, već pronašli hrabrost i snagu da nastave živjeti i prepoznaju potencijale i vrijednosti koje su pred njima. Posebnu pozornost među dečkima je plijenila i jedina dama, riječanka Lukrecija iz košarkaškog kluba Kostrena pokraj Rijeke. Vještina okreta, brzina, istinski sportski duh i prijateljstvo ogledali su se u svakoj pruženoj ruci, u svakom pokretu.

Jedan od ratnih veterana, mladić kojega je ranjavanje zaustavio tada na šibenskom ratištu, natjecatelj u ekipi Vodice i koordinator turnira je Alen Bračanov istaknuo je važnim          sportske susrete, animiranje novih članova klubova i želju da se pridruže velikoj obitelji sportaša invalida.

Večeras će se odigrati malonogometna utakmica I grupe između ekipa 113. Brigade i  veterana 113. Brigade, te II grupa između HVIDRA Vodice i Specijalne policije. Sutra će se u dvorani na Meterizama odigrati utakmica za 5. i 3. mjesto,  pucanje trica za najboljeg tricaša, utakmica za 1. mjesto, te dodjela pehara i zahvalnica.

Za Braniteljski portal /Dr.sc. Ljiljana Zmijanović 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 × pet =