(FOTO) OTKRIVENO SPOMEN OBILJEŽJE HRVATSKOM VITEZU BORISU BRATIĆU U ISLAMU GRČKOM…MAJČINE SUZE NA SPOMEN PLOČI…

Hvala Borise tebi i svim herojima Domovinskog rata za mir koji mi danas svi skupa uživamo, hvala obitelji , tu su otac, majka i brat. Hvala vam na svemu , znam da vam nije lako i nikada vam neće biti lako ...

Podijeli

Povodom 29. obljetnice pogibije heroja Domovinskog rata hrvatskog branitelja Borisa Bratića , u organizaciji Udruge 1.A satnije 113. Šibenske brigade ZNG , otkrivena je spomen ploča na Stošinoj glavi u Islamu Grčkom u nedjelju , 30.siječnja . Spomen ploču otkrila je obitelj Borisa Bratića. Boris Bratić poginuo je kao pripadnik 113. Šibenske brigade , 31.siječnja 1993. godine u akciji Maslenica…

Boris Bratić (1971. – 1993.) bio je zapovjednik skupine 113. ročne pješačke Šibenske brigade koja je u operaciji Maslenica imala zadatak štititi bok 4. gardijske brigade HV-a koja je napadala u smjeru Suhovare – Drače – Veljane, na desnoj zoni Suhovare – Poličnik – Drače, a na lijevoj Rupalj i Baštica.

Ispred spomen obilježja vijence su položiti i svijeće zapalili obitelj poginulog Borisa Bratića, Udruga 1.A .satnije 113. Šibenske brigade ZNG ,izaslanik ministra hrvatskih branitelja Tome Medveda , Ivan Vukić, umirovljeni general Damir Krstičević, Tomislav Bulić gradonačelnik Grada Benkovca sa svojim zamjenikom Tomislavom Klaricom, mnogobrojne braniteljske udruge proizašle iz Domovinskog rata Zadarske i Šibensko-kninske županije. Zadarski vojni kapelan don Ivo Topalović blagoslovio je spomen ploču i prigodnom molitvom dao odrješenje za dušu pok. Borisa Bratića.

Sve nazočne srdačno je pozdravio predsjednik Udruge 1.A.satnije 113.Šibenske brigade ZNG Dragan Toljan -Tetejac .

Hvala Borise tebi i svim herojima Domovinskog rata za mir koji mi danas svi skupa uživamo, hvala obitelji , tu su otac, majka i brat. Hvala vam na svemu , znam da vam nije lako i nikada vam neće biti lako . Hvala vam u ime cijele hrvatske vlade i hrvatske Domovine .Naša zadaća i naša obaveza je upravo sačuvati uspomenu na sveti Domovinski rat i ovakve ljude , koji su bili hrabri i odvažni . Drago mi je da to činimo. Dragi prijatelji budimo ponosni, budimo zajedno, budimo jedinstveni u današnjoj Hrvatskoj, kazao je na kraju u nadahnutom govoru umirovljeni general Damir Krstičević .

Udruga 1.A.satnije 113. Šibenske brigade zahvaljuje se Gradu Benkovcu, poduzećima Golemi d.oo Vrana, Galić d.o.o. Imotski, Montmetal d.o.o. Benkovac i cestogradnji Mitrović d.o.o . iz Zelengrada , koji su pomogli da se predivno izgradi ovo spomen obilježje za našeg Borisa, kazao je Dragan Toljan -Tetejac predsjednik Udruge 1.A.satnije 113.Šibenske brigade .

Članovi obitelji , suborci poginulog hrvatskog branitelja Borisa Bratića, dobili su mjesto na kojemu će se moći pomoliti , prisjećati svog poginulog za Hrvatsku sina, brata i suborca. Dostojanstveno i s posebnim pijetetom obilježena je 29. obljetnica pogibije Borisa Bratića .

Tekst i foto : Marko Ledenko-Mane

VEZANE VIJESTI

Damir Krstičević na Facebooku objasnio zašto je dao ostavku: “Podnio sam ostavku na mjesto potpredsjednika Vlade i ministra obrane zbog odgovornosti i vojničke časti”…


Podijeli