FOTO Ono što svi čekamo, napokon će se dogoditi!? Roberto Soldić pred potpisom je ugovora s UFC-om

‘‘RoboCopa‘‘ navodno čeka jako dobar i financijski izdašan ugovor...UFC-ovu ponudu odbijao je par puta, ali ovog puta se čini kako je sve dogovoreno...

Podijeli

‘‘RoboCopa‘‘ navodno čeka jako dobar i financijski izdašan ugovor

Puno pažnje privukao je Roberto Soldić prisustvom na prošlotjednoj UFC-ovoj priredbi u Londonu. Ponajbolji hrvatski MMA borac pred krajem je ugovora s KSW-om, točnije preostala mu je jedna borba za odraditi.

Kad je u pitanju poljska promocija, Soldić je što bi se reklo, doslovno ”prešao igricu”. Prvak je u dvama kategorijama (velter i srednja), u nizu je od sedam pobjeda, a posljednje tri upisao je nokautom.

Izgradio si je Soldić reputaciju najboljeg europskog velteraša izvan UFC-a i mnogi zazivaju njegov odlazak u UFC, kako bi ga gledali protiv najboljih boraca na svijetu. Prema navodima njemačkog Bilda, čini se kako bi uskoro mogli tome i svjedočiti.

Prije svega, valja napomenuti kako je Soldić na Facebooku podijelio vijest poljskog portala Lowking. Spomenuta vijest govori da će Roberto uskoro potpisati ugovor s UFC-om, a Bild zapravo otkriva detalje ugovora koji je Soldić navodno dobio od najjače svjetske MMA promocije.

UFC-ovu ponudu odbijao je par puta, ali ovog puta se čini kako je sve dogovoreno. Prema poljskom Lowkingu, Soldić je sve dogovorio s predsjednikom UFC-a Danom Whiteom. Da je vjerojatno riječ o točnim glasinama, donekle potvrđuje i to što je Soldić podijelio objavu na svojem profilu. Vijest o pregovorima je potvrdio i Ariel Helwani, jedan od najpoznatijih MMA novinara, ali i njemački Bild.

Naime, ”RoboCop” će u slučaju potpisa biti samo tri borbe udaljen od meča u kojem bi napao pojas prvaka. Poljski izvori također navode kako bi se radilo o ugovoru koji bi bio znatno izdašniji od onih klasičnih za novopridošle borce (12 tisuća dolara za nastup i još toliko za pobjedu).

Ariel Helwani na svom Substacku također je naveo kako su pregovori Soldića s UFC-om trenutno u tijeku i čini se kako je Roberto uistinu na putu ka najjačoj svjetskoj MMA promociji. Što drugo reći, osim da je bilo i vrijeme da se ovo dogodi.

D.J.


Podijeli