FOTO Oglasila se Vlada povodom jakog potresa: Najvažnije je da nema ozlijeđenih, a štete su značajne

Najvažnije je da nema ozlijeđenih, a štete su značajne, pogotovo unutarnja oštećenja. Procijenit će se štete, napravit će se potreban pravni okvir ili proširiti postojeći te će se pomoći svim općinama i gradovima koji su pogođeni....

TVITTER
Podijeli

Danas su nakon potresa u Sisak i Petrinju stigli Andrej Plenković sa nekoliko ministara i predsjednik RH Zoran Milanović…

Sastali su se sa županom sisačko-moslavačkim kao i sa gradonačelnicima Petrinje i Siska.

Na Twitteru su objavili sljedeće,

Najvažnije je da nema ozlijeđenih, a štete su značajne, pogotovo unutarnja oštećenja. Procijenit će se štete, napravit će se potreban pravni okvir ili proširiti postojeći te će se pomoći svim općinama i gradovima koji su pogođeni.

Kako izjavljuju stariji Siščani, ovo je najjači potres u tom gradu, kojeg se oni sjećaju.

Za boravka u Sisku predsjednik Milanović i premijer Andrej Plenković sa suradnicima su obišli nekoliko objekata u gradskom središtu koji su najviše stradali. Premijer Plenković je najavio kako će država, na temelju zagrebačkog iskustva, pomoći Sisku i Petrinji u saniranju šteta. Dodao je kako će se hitno pokrenuti procedura da se prijave i ustanove sve štete, nakon čega slijede i drugi koraci.

Oštećeni Gradski muzej i Dječji odjel Narodne knjižnice

Župan Žinić i sisačka gradonačelnica  Ikić Baniček upoznali su predsjednika Milanovića i premijera Plenkovića s trenutačnim stanjem koje nije dobro te da su štete velike, naglasivši da je prava sreća da nitko od građana nije stradao.

M.M.Vezane vijesti; 

VIDEO Dramatične snimke: Pogledajte foto s posljedicama potresa koji je pogodio područje Siska i Petrinje


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

jedanaest − 5 =