Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Dana 17. prosinca 2018. godine u Domu kulture Zvonimir u Solinu održana je šesta po redu tribina „Branitelji i stradalnici u Domovinskom ratu i 27 godina poslije“ u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Suorganizatori ove tribine bili su Udruga veterana 4. gardijske brigade iz Splita.

POGLEDAJTE VIDEO

Tajnik UHBL-PTSP-SOLIN ŽELJKO BARIČEVIĆ PROZVAO MINISTARSTVO

O ulozi branitelja u Domovinskom ratu i ulozi pripadnika 4. gardijske brigade nazočnima je govorio umirovljeni pukovnik, gospodin Marko Vukasović, član udruge veterana 4. gardijske brigade. On je u svojem izlaganju prezentirao ulogu pripadnika 4. gardijske brigade u Domovinskom ratu, predstavio vojne akcije u kojima su sudjelovali. Nakon njega izlaganje je imao dopredsjednik udruge veterana 4. gardijske brigade, gospodin Miljenko Modrić koji je govorio čime se sve udruga i njezini članovi, hrvatski branitelji, bave danas.

Sljedeće izlaganje imao je hrvatski branitelj i sociolog dr.sc. Renato Matić, profesor na Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu, a na temu „Društveni položaj i uloga branitelja u hrvatskom društvu“.

Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata izlaganje je imala predsjednica udruge gospođa Sandra Rapčak. U prvom dijelu izlaganja pročitala je dva svjedočanstva djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja te nakon toga prezentirala rezultate istraživanja koja je udruga provodila 2015. godine u sklopu projekta „Djeca rata – nečujni krik“.

Zadnje po redu izlaganje imala je predstavnica Ministarstva hrvatskih branitelja, gospođa Katica Perković, načelnica sektora za savjetodavnu i psihosocijalnu pomoć. Izlaganje je bilo na temu „Programi i mjere Ministarstva hrvatskih branitelja usmjereni poboljšanju kvalitete života hrvatskih branitelja“.

Nakon izlaganja gostima je omogućeno postavljanje pitanja i rasprava o temama o kojima se pričalo. Na kraju, nazočnima se obratio gradonačelnik Grada Solina, gospodin Dalibor Ninčević koji je izrazio veliko zadovoljstvo održavanjem ovakvih tribina te istaknuo nužnost uključivanja većeg broja djece osnovnih i srednjih škola na ista kako bi više učili o Domovinskom ratu i temeljima stvaranja slobodne i neovisne Republike Hrvatske. Ispred Splitsko-dalmatinske županije nazočan je bio gospodin Nikola Tokić. Na tribini je bilo nazočno nekoliko učenika 8. razreda osnovne škole u Solinu.

Tribinu su svojim izvedbama uveličali članovi klape Spalatus.

Sandra Rapčak
Predsjednica UDPNHBDR

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

2 KOMENTARI

  1. Jad i čemer čast pojedinim koji su i prisustvovali većina više i od većine isčupano srce iz grudi im je isto ko Hrvatska bez Hercegovine i Posavine nije to duh hrvatske duše tako se većina osjeća i slijep i onaj bez duše to može da osjeti ni ovi dani kad treba da smo bliži jedni drugima i neprijateljima nedaju nimalo one duše osjećaja ljepote za Božić tužno znam biće onih što će reć dobro ne može bolja jest jer cenat nevidite ispred sebe niti vas išta interesuje osim vaših guzova

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

osamnaest + 1 =