FOTO Nova dva murala u Tomislavgradu: U sjećanje na Vukovar i pripadnika HOS-a koji je ubijen na Ovčari

Nova dva murala u Tomislavgradu: Sjećanje na Vukovar i hrvatskoga branitelja Ivana Krajinovića – Iću...

Podijeli

Na dvjema lokacijama u Tomislavgradu u tijeku je izrada novih murala. Naime, u Ulici Kralja Zvonimira u Tomislavgradu duvanjski slikar Ante Braovac postavlja mural u spomen na hrvatskoga branitelja Ivana Krajnovića – Iću, pripadnika HOS-a koji je stradao na Ovčari tijekom Domovinsoga rata.

Oslikavanje murala inicirali su prijatelji i suborci pokojnoga Iće, a kako doznajemo od Ante Braovca taj bi mural u potpunosti trebao biti dovršen tijekom dana.

Aktivni su ovih dana i Hajdukovi navijači u Tomislavgradu. Oni su jučer pod projektorima, do ranog jutra, radili kako bi završili oslikavanje murala u spomen na žrtvu hrvatskoga grada heroja – Vukovara. Taj mural postavljen je u blizini PC Baković.

Prošlog je mjeseca kod školskoga igrališta “Jabuka” u Brišniku svečano otkriven mural u spomen na poginule hrvatske vitezove iz ovoga mjesta u Domovinskome ratu.

Lijepo je vidjeti da naš grad i njegovi ljudi i na ovaj način čuvaju uspomenu na žrtvu hrvatskih branitelja. Uz to, lijepo oslikani zidovi daju i jedan novi izgled našim ulicama, gradu i naseljima.

Z.S./Tomislavcity

Tomislavgrade ❤️ moj suborac, prijatelj. Zajedno nas šestero iz Kutine, hosovci, otišli za Vukovar. Troje nema, ali su u sjećanju. Neće biti nikad zaboravljen. I u Kutini će biti spomen ploča za Iću, napisao je njegov suborac Damir Markuš na facebooku…


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here