FOTO Naj policajac Conjar: ‘Ponosan jesam, ali svi smo mi najspremniji!’

Interventni policajac iz Varaždina izuzetno zahtjevnu stazu odradio je za 3:20 sati. Prvi je ušao u cilj, a s malim zaostatkom iza njega su bili Petar Volarević iz Dubrovnika i Luka Špehar iz Zlatara...

Podijeli

Sretan sam i ponosan. Staza je, u odnosu na onu s natjecanja za Naj vojnika, bila kratka, ali dosta zahtjevna, rekao nam je nakon što je prvi ušao u cilj u selu Tomica nedaleko Slavonskog Broda Naj policajac HrvatskePetar Conjar...

Tri sata i 20 minuta

Conjar dolazi iz interventne jedinice policije u Varaždinu. Puno ulaže u sebe, a rezultat svakodnevnog rada i vježbanja danas je došao na naplatu. Od 42 natjecatelja prvi je ušao u cilj za 3 sata i 20 minuta.

Conjar je vrhunski policajac, sportaš, ali i kolega. Kaže da je on samo jedan među najboljima

Pod punom spremom i s dodatnih 10-ak kilograma opreme najbrže je i najpreciznije odradio sve radne točke: alpinizam, orijentaciju, svladavanje prepreke na mreži sa zaštitnom maskom, bacanje ručne bombe i prelazak vodene prepreke.

– Nisam mislio da će teren biti tako zahtjevan. Ali, dobro je to. Super teren, zapravo – rekao nam je kroz smijeh Conjar.

Sretan i ponosan

Pitali smo ga kako je biti Naj policajac u Hrvatskoj?

– Normalno da sam sretan i ponosan kaj sam bil prvi, ali uopće ne mislim da sam ja neki naj policajac. Svi mi, koji smo došli do cilja, smo najspremniji. I kolege su odradile vrhunsku trku – skroman je Conjar.

– Možda mi je samo baš drago kaj sam prvi, jer je ovo i 1. Memorijal Šimo Đamić – dodao je.

Drugi je u cilj ušao Petar Volarević iz interventne policije Dubrovnik, a treći je bio Luka Špehar iz Interventne jedinice policije Zlatar.

Zagorski komandosi

Sjajan rezultat ostvario je i Krunoslav Ivanušec, također iz interventne policije Zlatar. Bio je 10. Špeharov i Ivanušecov kolega iz jedinice Sandro Šlogar bio je 21.a Božidar Osredečki iz PGP-a Macelj bio je 26.

Zagorski policajci, Ivanušec, Špehar i Šlogar iz IJP Zlatar, te Osredečki iz PGP-a Macelj. Sigurno će ih načelnik pohvaliti

Memorijal Šimo Đamić trebao bi postati tradicija u spomen na legendarnog, preminulog ratnog zapovjednika. Osmislio ga je i organizirao Andrija Živković, pomoćnik zapovjednika Interventne jedinice policije PU brodsko-posavske uz podršku ministra Davora Božinovića.

Šimo Đamić bio jedan od osnivača specijalnih policijskih postrojbi i ratni zapovjednik specijalne policije PU brodsko-posavske. Bila je to postrojba ratnog imena Šimini anđeli pakla.

G.S.


Podijeli