FOTO Na Vrdima iznad Mostara obilježena 29. obljetnica pogibije osamnaest hrvatskih vitezova u Domovinskom ratu

Obitelji su se zatim uputile na mjesta pogibije gdje su se još jednom pomolili i upalili svijeće za svoje najmilije...

Foto-/mandino-selo.com
Podijeli

Foto-/mandino-selo.com

Na Vrdima iznad Mostara obilježena je 29. obljetnica stradanja osamnaest hrvatskih vitezova u Domovinskome ratu, među kojima je i 19-godišnji Stjepan Šapina (1974.) iz Tomislavgrada. Velika žrtva koja je podnesena u obrani ovih prostora u Domovinskom ratu govori i o težini njene obrane.

Uz koncelebraciju dvojice svećenika svetu misu za poginule hrvatske vitezove predvodio je i ove godine don Drago Ćurković, župnik župe Jablanica i upravitelj župe Drežnica. Don Drago je u svojoj emotivnoj i sadržajnoj propovijedi stalno naglašavao žrtvu i ljubav koju su stradali branitelji iskazali polažući život za sve nas.

Nakon svete mise slijedilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća. Uz mještane, obitelji stradalih vitezova, predstavnike braniteljskih udruga iz BiH i Republike Hrvatske, predstavnike Hrvatskoga narodnoga sabora, Oružanih snaga BiH, vijence su položili i predstavnici vlasti sa svih razina, a među njima i zajedničko izaslanstvo obitelji Šapina,Općine Tomislavgrad i Udruge dragovoljaca i veterane .

Obitelji su se zatim uputile na mjesta pogibije gdje su se još jednom pomolili i upalili svijeće za svoje najmilije.

PROPOVIJED DON DRAGE ĆURKOVIĆA:

FOTO-http://mandino-selo.com

Izvor i Foto- mandino-selo.com

Obitelji su se zatim uputile na mjesta pogibije gdje su se još jednom pomolili i upalili svijeće za svoje najmilije.


Podijeli