FOTO Na prvoj crti Hrvatske obrane u Šarengradu 4.listopada 1991. ginu dvojica mladih Tigrova u obrani Hrvatske od srpskog agresora

Podijeli

ŠARENGRAD – U Šarengradu je u ponedjeljak polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za žrtve, obilježena 30 obljetnica napada na to prigradsko iločko naselje.

-Navršilo se 30 godina od agresije na Šarengrad kada je, 4. listopada 1991, započeo zvjerski napad tzv. JNA i srpskih dragovoljačkih postrojbi na to mirno srijemsko mjesto – rekao je predsjednik Vijeća šarengradskog Mjesnog odbora Pero Ćorić dodavši kako su tog dana smrtno stradala tri branitelja.

Imao je samo 21 godinu kad se iz rodnih Poljica odmah na početku agresije na Hrvatsku priključio 1. gardijskoj brigadi “Tigrovi”. Krenuo je Miroslav u samo srce obrane Hrvatske i poginuo u žestokom četničkom napadu na prvu hrvatsku liniju . Bilo je to 4. listopada 1991. godine u Šarengradu kod Iloka kad pripadnici prve Gardijske Brigade Miroslav Gudelj i Duško Lovrić ginu u sukobu sa srpskim agresorom i polažu svoje mlade živote na Oltar Domovine za slobodu svoje Hrvatske…

Danas 4.listopada na dan njihove pogibije prisjetili su ih se njihovi suborci i obitelji zajedno sa velečasnim koji je održao misu zadušnicu za dvojicu Hrvatskih vitezova na mjestu pogibije pred spomen obilježjem koje je podigao Mjesni odbor “Za Hrvatsku kao tigar” Grad Ilok i Vukovarsko – Srijemska županije 29.lipnja 2011 godine.

Sjećanje i ponos na one najhrabrije i najbolje koji nisu više s nama…Šarengrad je obilježio tridesetu obljetnicu od zločinačkog napada tzv. “JNA” i srpskih dragovoljačkih postrojbi na ovo mirno srijemsko mjesto. Zaboravili nismo,a Bog neka im oprosti, poručili su danas sa komemoracije hrvatski branitelji!

Vijenci su položeni i svijeće upaljene podno spomen-obilježja u središtu mjesta, s prisjećanjem na ukupno 21 žrtvu Šarengrada u Domovinskom ratu, kao i dvojice „Tigrova“ koji su poginuli u spomenutom napadu,  Duška Lovrića i Miroslava Gudelja, te svih žrtava u stvaranju nezavisne RH. Počast su odale obitelji poginulih branitelja, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predsjednik VMO Šarengrad Ćorić i gradonačelnica Iloka Marina Budimir. Molitvu je predvodio šarengradski župnik fra Mijo Tikvić.

Dva tjedna nakon spomenutog napada, Šarengrad je pao u ruke okupatora. –Naša je obveza da se ne zaboravi stradanje Šarengrada i žrtve iz Domovinskog rata – zaključio je Ćorić.

Foto-facebook

Uredio /M.M. Viribus Unitis /Braniteljski portal

VEZANE VIJESTI

FOTO Imao je samo 21 godinu! Miroslav Gudelj – Velaga Migi-Obitelj mu pjesmu nikad nije vidjela: Ne tuguj mi, moj Ivane, evo Hrvat za dom pada


Podijeli