FOTO Memorijal dva Dragana u spomen na hrvatske vitezove Dragana Perića i Dragana Šumanovića. Poginuli su 10. listopada 1995. godine, u vojnoj operaciji hrvatskih snaga “Južni potez”

Naglasimo kako je danas potpisana i Povelja o prijateljstvu između Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije i Udruge Veterana oklopno-mehaniziranih postrojbi HV...

Foto-mandino-selo.com
Podijeli

Kao spomen na hrvatske vitezove Dragana Perića i Dragana Šumanovića, koji su poginuli 10. listopada 1995. godine, u vojnoj operaciji hrvatskih snaga “Južni potez”, ali i u sjećanje na sve poginule i umrle tenkiste HVO-a, pripadnike Brigade kralja Tomislava i 1. Gardijske brigade Ante Bruno Bušić, u organizaciji Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije, u Tomislavgradu je i ove godine, od 7. do 8. listopada, osmu godinu zaredom, održan Memorijalni turnir “Dva Dragana”.

Prvoga dana ovoga događaja predstavnici ove udruge posjetili su groblja svih stradalih i preminulih tenkista, svojih suboraca: Ilije Krstanovića (Sarajlije), Vladimira Galira (Kongora), Perice Kutleše (Stipanjići), Jakova Radoša (Jošanica), Marka Ćavara (Karaula), Slavka Topčića (Mrkodol), Jandre Alagušića (Grabovica), Ivice Galića (Kongora), Mate Ćavara (Kazaginac), Alena Anića (Karaula), Ivice Sučića (Prisoje) i Mate Pengušića (Jošanica).

Danas, drugoga dana, na grobu Dragana Šumanovića u Mandinu Selu, te potom na grobu Dragana Perića u Eminovu Selu položeni su vijenci i upaljene svijeće. Molitve su predvodili fra Jozo Radoš – Đoka i fra Bože Milić.

U Gradskoj sportskoj dvorani u 14 sati počeo je sportski dio događaja. Okupljene su pozdravili Mijo Šteko te potom predsjednik Vlade HBŽ Ivan Vukadin koji je i službeno otvorio turnir. Na turniru su nastupile četiri ekipe: Tenkisti Tomislavgrad, Veterani oklopno-mehaniziranih postrojbi (VOMP) Hrvatske vojske, Udruga veterana specijalne policije BATT Split i Udruga navijača Hajduka sudionika Domovinskog rata.

Nakon odigravanja utakmica pobjednik turnira je ekipa Udruga veterana specijalne policije BATT Split. Drugo mjesto osvojila je ekipa Udruge navijača Hajduka sudionika Domovinskog rata, treće mjesto je pripalo ekipi Tenkisti Tomislavgrad. Najboljim igračem proglašen je Damir Karadža a vratarom Jozo Puljiz.

Naglasimo kako je danas potpisana i Povelja o prijateljstvu između Udruge tenkista HVO Hercegbosanske županije i Udruge Veterana oklopno-mehaniziranih postrojbi HV, piše, mandino-selo.com.

Nakon službenog dijela programa druženje je nastavljeno u prostorijama HNK Tomislava.

Organizatori još jednom zahvaljuju svima koji su svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovoga turnira i svima onima koji čuvaju uspomenu na stradale hrvatske branitelje i dignitet Domovinskoga rata.

Organizatori još jednom zahvaljuju svima koji su svima koji su na bilo koji način pomogli organizaciju ovoga turnira i svima onima koji čuvaju uspomenu na stradale hrvatske branitelje i dignitet Domovinskoga rata…FOTO-OVDJE

VEZANE VIJESTI

FOTO-VIDEO; VOJNO REDARSTVENA OPERACIJA „JUŽNI POTEZ“ 8. – 11. LISTOPADA 1995.


Podijeli