(FOTO) Kolinda u Imotskom doživjela “hladan tuš”. Tony Rebić ponovno “ukrao” show…!?

DOBRO DOŠLI U OPUSTOŠENU PROVANSU...

Podijeli

Nedjeljno jutro u Imotskom, koje je trebalo proteći u znaku predizbornog skupa predsjedničke kandidatkinje i aktualne predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, za HDZ-ovce je bio “hladan tuš”, donosi imotskenovine.hr

Na trgu je bilo jako malo Imoćana i simpatizera s obzirom na činjenicu da je riječ o Imotskom i Imotskoj krajini, bazenu HDZ-ovih glasača. Prema našoj procjeni, bilo je 200-tinjak ljudi.

I tek što se predsjednica podružila sa simpatizerima i članovima HDZ-a od kojih su mnogi došli autobusom u njenoj pratnji sa transparentima visoko podignutim na kojima je pisalo “Imotski za Kolindu, Hrvatska ZNA”, jedan drugi transparent “dobrodošlice” neugodno je iznenadio predsjednicu i njenu pratnju.

‘DOBRO DOŠLI U OPUSTOŠENU PROVANSU’

Imoćanin Tony Rebić poznat po zidu plača na imotskom kolodvoru na kojem je upisano stotine imena Imoćana koji su napustili Imotsku krajinu i otišli kruh tražiti u Njemačku, Irsku i druge europske zemlje visoko je, dok je predsjednica odlazila s trga u samom središtu Imotskog uzdigao transparent na kojem je pisalo “Dobro došli u opustošenu Provansu”.

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović u Imotskom se družila s građanima | Autor: Miroslav Lelas/PIXSELLU pratnji svojih simpatizera, župana Blaženka Bobana, političkog tajnika stranke Ante Sanadera, gradonačelnika Imotskog Ivana Budalića predsjednica nije mogla, a da ne primijeti sporni transparent koji je sve neugodno iznenadio.

KISELO SE NASMIJEŠILA I UPUTILA PREMA CRKVI

Imoćani joj očito nisu zaboravili riječi koje je u kolovozu 2017. godine za svog posjeta Imotskom javno izrekla stanovnicima ovog kraja kako će “Imotski biti hrvatska Provansa”.

Od tada pa do danas Imotski i cijela krajina stagnira u razvoju, mladi napuštaju ovaj kraj, a radna mjesta se ne otvaraju.

Nevoljko pogledavši u transparent predsjednica se kiselo nasmiješila i uputila prema crkvi sv. Frane u Imotskom gdje je prisustvovala svetoj misi.

Mnogi su zamjerili predsjednici da vjerske obrede koristi u predizborne svrhe. Ono što je puno znakovitije u ovim predizbornim danima je da dva predsjednička kandidata računaju na glasove stanovništva Imotske krajine.

Kolinda Grabar Kitarović iz razloga jer je ovaj kraj vjeran HDZ-u, a drugi kandidat Miroslav Škoro koji također očekuje podršku desnog biračkog tijela, računa poglavito na Imotsku krajinu odakle vuče svoje korijene po ocu i majci, donosi imotskenovine.hr.

Izvor-OVDJE-imotskenovine.hr.


Podijeli