FOTO: Jedni dodjeljuju odličja udbašima, a drugi ruše spomenike braniteljima…I mrtvi Hrvatski Vitezovi smetaju zar ne!?

I mrtvi Hrvatski Vitezovi smetaju zar ne!?...Riječ je o spomeniku imotskim braniteljima kod Dubrovnika, na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke...

Podijeli

A što je sad ovo? Još jedan spomenik braniteljima svetog hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata je srušen,i potpuno razbijen!

Riječ je o spomeniku imotskim braniteljima kod Dubrovnika, na Golubovu kamenu kod Rijeke Dubrovačke na mjestu pogibije hrvatskih vitezova, koji su 2. srpnja 1992. združenim snagama, s ostalim braniteljima Hrvatske vojske, oslobodili položaj koji je dugo vremena bio opasnost na jedinoj cestovnoj komunikaciji s Gradom Dubrovnikom. Ovo oslobođenje bilo je vjesnikom konačnog oslobođenja južne Hrvatske.

(na slikama uništena spomen obilježja Pok.Branka Kutleše i Pok.Vinka Žužula)-

-bestijalno je razbijeno spomen obilježje na Golubovu Kamenu ponad Rijeke Dubrovačke kod Dubrovnika posvećeno i postavljeno na mjestu pogibije Hrvatskih Vitezova-Imotskih Sokolova-pripadnika 3.Imotske Bojne 4.GBr. Pok.BRANKA KUTLEŠE i Pok.VINKA ŽUŽULA koji su junački položili živote na Oltar Domovine u akciji oslobađanja Golubovog Kamena 02.srpnja 1992.

Inače, na širem dubrovačkom području od 1991. do 1995. u borbi protiv srpskog i inog okupatora poginuli su: Mladen Aračić, Joško Novović, Borislav Bašić, Miodrag Perkušić, Frane Bubalo, Mate Čagalj, Blažen Rimac, Milan Dragun, Milan Sičenica, Ante Jerković, Vlade Šurlin, Marijan Šuto, Dražen Jukić, Milan Trutin, Mate Juroš, Ante Ujević, Đondino Krnić, Ivica Kujundžić, Joško Vuković, Anđelko Kutleša, Vladimir Vuković, Branko Kutleša, Frano Zagorčić, Zoran Lendić, Josip Zdilar, Jure Ljubičić, Mate Zec, Zdravko Malenica, Željko Mandić, Petar Žaja, Milan Mustapić, Vinko Žužul, Marko Rako, Marijan Jonjić, Mate Vučak i Ivan Znaor.

Ovo zlodjelo samo je nastavak na ono što se nema tome dugo dogodilo u Zagrebu, kad je neki mladi „SKOJ-evac“ išarao spomenik prvom hrvatskom predsjedniku i vojskovođi dr. Franji Tuđmanu.

Inače, valja podsjetiti da je 2016. u Vukovaru razbijena spomen – ploča jednom od junaka obrane ovoga Grada Imoćanu – Velimiru Đereku – Sokolu.

Srbijanski zlotvori, odnosno oni koji ne vole i nikada nisu voljeli Republiku Hrvatsku danas nam se osvećuju na ovakve barbarske načine.

Sad se tek vidi koliko su bili u pravu oni koji su cijelo vrijeme zagovarali lustraciju.

S jedne strane imamo da se navodnim bivšim Udbašima ala Budimir Lončar dodjeljuju odličja, a poginulim i zaslužnim hrvatskim braniteljima – ruše i spomenici!

To je nama naša borba dala!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


I mrtvi Hrvatski Vitezovi smetaju zar ne!?
Nažalost opet je ovih dana po tko zna koji put u Hrvatskoj uništeno i devastirano spomen obilježje poginulim Hrvatskim Braniteljima,
bez ikakvog ljudskom umu prihvatljivog razloga osim patološke mržnje spram svemu Hrvatskom a posebno prema Hrvatskim Braniteljima bestijalno je razbijeno spomen obilježje na Golubovu Kamenu ponad Rijeke Dubrovačke kod Dubrovnika posvećeno i postavljeno na mjestu pogibije Hrvatskih Vitezova-Imotskih Sokolova-pripadnika 3.Imotske Bojne 4.GBr. Pok.BRANKA KUTLEŠE i Pok.VINKA ŽUŽULA koji su junački položili živote na Oltar Domovine u akciji oslobađanja Golubovog Kamena 02.srpnja 1992.
(na slikama uništena spomen obilježja Pok.Branka Kutleše i Pok.Vinka Žužula)

M.M.Viribus unitis


Podijeli