FOTO Isti ćaća: Luki (3) su konji draži od najskuplje igračke, a ove će godine svatovskom zapregom u festivalsku povorku!

Potrebno je puno i vježbati s konjićima što je unatrag mjesec dana svakodnevni ritual Luke i njegovog oca Stjepana...

pozega.eu
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Isti ćaća: Luki (3) su konji draži od najskuplje igračke, a ove će godine svatovskom zapregom u festivalsku povorku,donosi pozega.eu …

Mali Luka Leist, iz Eminovaca, ovih će dana napuniti tri godine. Nema on previše vremena pripremati se za slavlje jer mu je, uz oca Stjepana, prioritet što bolje se pripremiti za tradicionalnu festivalsku povorku s malom svatovskom zapregom i svojim poni konjićima Dunjom i Tinom.

Tako će Luka, po prvi puta, sudjelovati u tradicionalnoj festivalskoj povorci te biti najmlađi aktivni sudionik povorke koji će upravljati ukrašenom svatovskom zapregom i svojim konjićima.

Festivalska povorka održat će se u četvrtak 29 .kolovoza, u sklopu festivala Aurea fest 2019., a proći će ulicama grada Požege, od Željezničkog kolodvora do središnjeg požeškog Trga sv. Trojstva, najavljuje požega.eu.

Luka je, poput svog oca Stjepana, veliki zaljubljenik u konje koji su mu draži od najskupljih igračaka.

Spretan je Luka i s ormom

Uz druge sudionike u povorci ne treba sumnjati da će Luka s nakrivljenim šeširom na glavi plijeniti pozornost brojnih Požežana i drugih gostiju koji budu pratili festivalsku povorku.

Prilikom posjeta obitelji Leist moglo se primijetiti da vremena previše nema. Intenzivno se radi na ukrašavanju svatovske zaprege i pripremi starinske opreme koja će krasiti i male konjiće. Potrebno je puno i vježbati s konjićima što je unatrag mjesec dana svakodnevni ritual Luke i njegovog oca Stjepana.

Ništa nam drugo ne preostaje već zaputiti se u četvrtak, 29. kolovoza, na požeški Trg sv. Trojstva i pratiti festivalsku povorku koja će ove godine, u svakom slučaju, imati određenu posebnost u odnosu na prethodne godine.

T.H.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

12 + devetnaest =