FOTO: HVALE VRIJEDAN POTEZ VATRENIH UOČI ZAJEDNIČKOG TRENINGA ‘Sretan sam, ponosan i ispunjen što kao hrvatski reprezentativci možemo pomagati djeci’

LIJEPA GESTA...Zakladu Vatreno srce osnovali su prije više od 10 godina igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske...

sportske.jutarnji.hr
Podijeli

Uoči otvorenog treninga hrvatske nogometne reprezentacije, hrvatski reprezentativci su zajedno s ostalim članovima Zaklade Vatreno srce uručili su donacije predstavnicima Klinike za dječje bolesti Zagreb te akcije Korak u život…

U ime Klinike za dječje bolesti Zagreb donaciju u iznosu od 411.444 kuna primio je ravnatelj bolnice prof. dr. sc. Goran Roić, a sredstva će se iskoristiti za nabavu kirurškog instrumentarija. Isti iznos od 411.444 kn uručen je i voditelju akcije „Korak u život“ Darku Radišiću, čime će se osigurati četiri petogodišnje stipendije za fakultetsko obrazovanje djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi, donosi sportske.jutarnji.hr.

Zagreb, 180319. Stadion Maksimir, igraliste Hitrec - Kacijan. Trening hrvatske nogometne reprezentacije pred utakmice Europskih kvalifikacija s Azerbajdzanom i Madjarskom. Na fotografiji: Luka Modric, Bruno Petkovic, Domagoj Vida. Foto: Damir Krajac / CROPIX

Donirana sredstva prikupljala su se na donatorskoj večeri 13. studenog 2018. godine koju su podržali brojni prijatelji reprezentacije, kompanije i osobe iz javnog života, kao i građani Hrvatske koji su zvali humanitarni broj telefona. Hrvatski nogometni reprezentativci na donatorskoj večeri Zaklade u samo sat vremena primili su više od 70 tisuća poziva.

“Kao otac dvije prekrasne djevojčice znam da su djeca najveće bogatstvo koje imamo i zato sam sretan, ponosan i ispunjen što kao hrvatski reprezentativci možemo pomagati djeci kroz Zakladu Vatreno srce. Hvala svima koji su zvali humanitarni broj i sponzorima koji su se uključili u ovu posljednju akciju te smo tako zajedno prikupili značajna sredstva za Kliniku u Klaićevoj i akciju Korak u život. Nastavit ćemo i dalje pomagati gdje i kad možemo, posebno djeci, jer je to bez obzira na sportske dosege najljepše i najznačajnije što možemo napraviti u svojim karijerama” – istaknuo je Ivan Rakitić, dokapetan hrvatske nogometne reprezentacije.

Zakladu Vatreno srce osnovali su prije više od 10 godina igrači i stručni stožer hrvatske nogometne reprezentacije kako bi pomagali djeci diljem Hrvatske.

„Iznimno sam sretan što smo uspjeli pomoći i ove godine. Zaklada, kao i do sada, nastavlja sa svojim radom te ćemo krajem godine organizirati novu humanitarnu akciju u kojoj ćemo skupljati sredstva za Dječju bolnicu Kantrida i akciju Korak u život. Od srca se zahvaljujem građanima koji su sudjelovali u našoj akciji, igračima i izborniku Zlatku Daliću koji je još jednom pokazao svoje veliko srce te se u ime ove akcije odrekao prihoda od svoje knjige „Rusija naših snova.“ – dodao je prof. dr. sc. Josip Paladino, predsjednik Zaklade Vatreno srce.

Putem Zaklade Vatreno srce hrvatska nogometna reprezentacija već godinama pomaže potrebitoj djeci. U Upravnom odboru Zaklade Vatreno srce su kapetan Luka Modrić, izbornik Zlatko Dalić te liječnici, predsjednik Zaklade Vatreno srce prof dr. sc. Josip Paladino, dopredsjednik, prim. dr. Zoran Bahtijarević i prof. dr. sc. Boris Nemec.

D.J.


Podijeli

Comments are closed.