(FOTO) HSP kazneno prijavio episkopa Srpske pravoslavne crkve Porfirija zbog pjevanja četničkih pjesama!

Ono o čemu je Braniteljski portal često- prvi i jedini u hrvatskoj izvještavao, dobilo je svoj epilog ovih dana...

Srpski SPC- popovi tjeraju i koriste djecu da pjevaju četničke pjesme
Podijeli

Ono o čemu je Braniteljski portal često- prvi i jedini u hrvatskoj u nekoliko navrata izvještavao, dobilo je svoj epilog ovih dana…

-Hrvatska stranka prava, Podružnica  Split kazneno je prijavila Porfirija Prvoslava Perića, episkopa Srpske pravoslavne crkve i mitropolita zagrebačko-ljubljanskog te druge nepoznate osobe…

HSP Split je  u posjedu dvije snimke na kojima se jasno vidi prijavljenik i druge nepoznate osobe, a na kojima promoviraju četničku ideologiju na način da pjevaju i potiču na pjevanje četničkih pjesama, poznatih zločinaca kako iz 2. svjetskog rata, tako i iz Domovinskog rata”, stoji u prijavi opunomoćenika HSP-a splitskog odvjetnika Bepa Marušića.

Obaviještena je i pravobraniteljica za djecu:

Srpski popovi-SPC-tjeraju i koriste djecu da pjevaju četničke pjesme dok im oni daju ritam i takt

 

“Obraćamo Vam se poradi zabrinutosti s obzirom da je općepoznato da je četnički pokret bio zločinački pokret, kako u 2. svjetskom ratu tako i u Domovinskom ratu, a na snimci je vidljivo da vjerski autoriteti potiču ili možda čak prisiljavaju maloljetnu djecu na rehabilitiranje i veličanje četničkog pokreta”, stoji u prijavi pravobraniteljici za djecu.

 

Porfirije Prvoslav Perić, episkop Srpske pravoslavne crkve i mitropolit zagrebačko-ljubljanski, svojedonbo je dao veliki naručeni intervju kojeg je objavio Večernji list, tvrdeći da on nije pjevao i da ništa nije govorio, a što je jasno vidljivo na videu koji su tad objavili skoro svi normalni mediji u Hrvatskoj. No , Porfirije je izgleda pomislio da su svi ljudi, gluhi, nijemi, slijepi na ono što se jasno vidi i čuje, jednako kao što su uradili i na pravoslavni Badnjak sa novčićem kad ovaj isti pop želi uvjeriti  javnost, dajući intervju za za srpski portal Alo  da je novčić koji je bio u kruhu skrivečki dodan Miloradu Pupovcu. 

Ovim intervjuom Mitropolit Porfirije uzdiže Milorada Pupovca na podao i bogohulan način: Kaže da ‘mnogi među nama u Hrvatskoj i ne primjećuju njegovu (Pupovčevu) “izloženost različitim nepogodama”, ali ne naglašava da je sam pokazao da za njega svi vjernici i kršćani nisu jednaki kao pred Bogom, što on i njemu slični propovijedaju.
Mitropolit Porfirije je tim činom iznevjerio ne mali broj pravoslavnih vjernika koji su svi željeli pronaći taj novčić, ali ga je ovaj skrivečki uzeo i dodao Miloradu Pupovcu, koji ga je kao slučajno također skrivečki dodao Milanu Bandiću koji se nekarakterno i nevjernički pohvalio s novčićem koji je dobio preko veze Mitropolita Porfirija. Sramotno i bogohulno da bogohulnije ne može biti.

POGLEDAJTE JOŠ JEDNOM VIDEO -KAKO ZA PORTFIRIJA POSTOJE ONI PREKO REDA ILI “VEĆI VJERNICI” OD PRAVIH I ISTINSKIH VJERNIKA-SAMO ZATO ŠTO RASPOLAŽU SA OGROMNIM NOVCEM PORESKIH OBVEZNIKA, A PROTIV KOJIH JE PODNESENO NIZ KAZNENIH PRIJAVA ZA PRONEVJERE -KOJE DORH JOŠ NIJE NITI OTVORIO.

D.K.

Podijeli

Comments are closed.