Podijeli

Nešto prije početka današnje Sinjske Alke, hrvatski umjetnik Damir Kukavica poklonio je hrvatskom izborniku Zlatku Daliću umjetničku sliku koju je Kukavica započeo slikati nešto prije utakmice hrvatske nogometne reprezentacije protiv Danske.

Morao sam naslikati našeg izbornika

Cijelo me je vrijeme nešto tjeralo da se latim kista i naslikam Dalića. Jednostavno mi je došlo kad sam vidio sa koliko skromnosti i poniznosti taj čovjek komunicira s hrvatskom javnosti. Odmah sam osjetio da je to taj čovjek, kaže Kukavica za Braniteljski portal.

Prolazili su dani, a ja sam polako slagao sliku

Želio sam na njoj ispričati cijelu priču i na kraju mi se čini da sam uspio. Kako su se nizale pobjede naše reprezentacije bio sam sve uvjereniji da će mo otići daleko na ovom SP u Rusiji. Kako svima tako je i meni je rastao adrenalin koji mi je davao sve više inspiracije da bi slika na kraju ispala upravo ovako kako sam želio.

Danas sam u Sinju zahvaljujući susretljivosti domaćina, čini mi se iznenadio i to ugodno našeg izbornika. Bit će mi jako drago ako mu se dopala, kaže Kukavica. Želim mu još mnogo pobjeda i zdravlja rekao nam je ushićeno Kukavica. Hvala mu što je odvojio malo svog vremena da mu u miru predam sliku i to baš na ovaj dan, kad se na isti dan događaju dvije velike stvari za Hrvatsku. Dan pobjede, domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i Sinjska Alka. Ovo je za mene veličanstveno i teško mogu opisati riječima taj osjećaj ponosa kad sam našem Zlatku Daliću darovao sliku.Izbornijk Dalić rekao mi je onako iskreno i skromno kakav zapravo i je, hvala Vam dirnuli ste me.

M.M./Viribus Unitis

 


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × dva =