FOTO Hrvatski ratni veterani održali su još jednu izložbu svoga stvaralaštva…

Od sljedeće godine udruga više neće prodavati rukotvorine na sajmovima već će samo pružati potporu izložbama....

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

BJELOVAR – Prošlog vikenda ratni veterani iz domovinskog rata održali su još jednu izložbu svoga stvaralaštva. Na prostoru sajamskog prostora u Gudovcu pokraj Bjelovara, sudjelovali su sa svojim rukotvorinama na najvećem i najposjećenijem poljoprivrednom sajmu u Hrvatskoj, Jesenskom bjelovarskom sajmu. Sada već sedmu godinu za redom, udruga Hrvatski ratni veterani iz Bjelovara, okuplja kreativne pojedince ali i cijele obitelji ratnih veterana iz rata za neovisnost Hrvatske na promoviranju njihovih hobi i profesionalnih aktivnosti. Sve te aktivnosti obuhvaćaju volonterstvo i ručni rad te predstavljanje javnosti svega onog što proizvedu od drveta, metala, keramike, stakla i drugih materijala.

Desetak volontera udruge kroz tri dana sajma u Bjelovaru, javnosti je prikazalo što sve umiju i mogu napraviti njihove ruke i mašta. Bilo je tu minijatura namještaja, slika i oslikanih predmeta u raznim tehnikama, keramičkih suvenira i slika na drvetu. Projekt koji prepoznaje i Ministarstvo hrvatskih branitelja okuplja preko 40 sudionika iz cijele Hrvatske, a samo podatak da su prošle godine izlagali u preko 40 mjesta, govori da su branitelji sa svojim rukotvorinama rado viđeni gosti u mnogim krajevima domovine.

Oni svojim proizvodima upotpunjuju svaki sajam ili izložbu gdje se pojave i u mogućnosti su svoje rukotvorine prilagoditi svakom podneblju u koje dođu. Najveća im je vrlina ljubav prema Domovini i svome narodu, kaže njihov predsjednik i voditelj projekta Nenad Šantalab koji ih je i na ovoj izložbi obišao i dao im podršku za rad. Šantalab također navodi da je u početcima provođenja projekta zamisao bila da se što veći broj sudionika usavrši i počne samostalno djelovati kroz domaće radinosti ili obrte, mnogi od njih to su i uspjeli, a neki su na dobrome putu da se osamostale.

Oni koji to ne uspiju, kroz udrugu će i dalje moći izlagati svoje radove na izložbama, a svi oni koji će imati registriranu djelatnost moći će i od sljedeće godine imati podršku za izlaganja kroz dobivanje prostora za izlaganje uz povlaštene cijene. Od sljedeće godine udruga više neće prodavati rukotvorine na sajmovima već će samo pružati potporu izložbama.

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

16 + četiri =