FOTO-VIDEO: OSIJEK OBILJEŽAVA DAN BRANITELJA! Hrvatski branitelji 1991. godine stali su u obranu Domovine, a ogromne žrtve podnijela je upravo istočna Slavonija.

28. lipnja 1991. u Osijeku je osnovana 106. brigada, a u spomen na taj dan danas obilježavamo Dan osječkih branitelja...

Dan osječkih branitelja
Podijeli

OSIJEK OBILJEŽAVA DAN BRANITELJA
U spomen na 28. lipnja ’91. kada je osnovana 106. brigada Hrvatske vojske. Kroz nju je tijekom Domovinskog rata prošlo više od 12 tisuća hrvatskih branitelja, a njih 197 dalo je život za slobodnu Hrvatsku.

U uvjetima embarga na nabavu oružja, uz tek deklarativnu podršku dijela međunarodne zajednice hrvatskoj neovisnosti, hrvatski branitelji 1991. godine stali su u obranu Domovine, a ogromne žrtve podnijela je upravo istočna Slavonija.

28. lipnja 1991. u Osijeku je osnovana 106. brigada, a u spomen na taj dan danas obilježavamo Dan osječkih branitelja. Nevjerojatnoj hrabrosti i požrtvovnosti pripadnika te postrojbe i svih hrvatskih branitelja odali smo počast mimohodom Vukovarskom ulicom i polaganjem vijenaca uz Spomen obilježje na Trgu slobode, objavio je Ivan Anušić

M.M.

VEZANE VIJESTI

VIDEO 27. lipnja 1991. Osijek – crveni fićo, simbol otpora malog hrvatskog čovjeka prema velikoj srpskoj agresiji


Podijeli