FOTO Gradonačelnik Zagreba Tomašević zabranio dizanje zastava Hoda za život iako je za to Grad Zagreb 14.4. izdao rješenje

Ova samovolja gradonačelnika Tomaševića ilustrira nepoštivanje procedura i nadležnosti, rušenje demokratskih standarda grada Zagreba i diskriminiranje svih onih građana Zagreba s čijim se stavovima i aktivnostima g. Tomašević ne slaže...

Podijeli

Gradonačelnik Zagreba Tomašević zabranio dizanje zastava Hoda za život iako je za to Grad Zagreb 14.4. izdao rješenje…

Jučer nakon održane konferencije za medije na kojoj su koordinatori Hoda za život u Zagrebu najavili da će se, kao i prethodnih godina, u Zagrebu od danas, 12. svibnja, zavijoriti zastave Hoda za život, gradonačelnik Tomašević je intervenirajući u nadležnim uredima zabranio podizanje zastava. Izdavanje pozitivnog mišljenja za podizanje zastava Hoda za život nije bilo u nadležnosti gradonačelnika Tomaševića.

Gradski ured za prostorno uređenje, izgradnju grada, graditeljstvo, komunalne poslove i promet izdao je 14.4.2022. istu dozvolu kao i prethodnih godina, po istoj proceduri, za postavljanje 10 zastava u periodu 12.5. – 16.5. na Trgu bana Josipa Jelačića i Trgu Republike Hrvatske te još 65 zastava u periodu 12.5. – 21.5. na ostalim lokacijama u širem centru grada.

Iz Grada su nas informirali da je gradonačelnik retroaktivno promijenio proceduru za izdavanje dozvola za postavljanje zastava i naložio da je ubuduće za stavljanje zastava potrebno njegovo osobno odobrenje.

Hod za život je, preko udruge Vigilare, pravovremeno i prema propisanoj proceduri, zatražio postavljanje zastava za što je prije mjesec dana izdano pozitivno mišljenje.

Grad Zagreb inače na svojim jarbolima besplatno postavlja zastave više stotina udruga, manifestacija i događanja po jasnoj, od grada određenoj proceduri.

Ova samovolja gradonačelnika Tomaševića ilustrira nepoštivanje procedura i nadležnosti, rušenje demokratskih standarda grada Zagreba i diskriminiranje svih onih građana Zagreba s čijim se stavovima i aktivnostima g. Tomašević ne slaže.

Ovo nasilno nametanje svjetonazora vezano za zastave, vidljivo je, na žalost i u stalnim napadima na pravo liječnika na priziv savjesti u bolnici Sv. Duh i zloupotreba bolesti 6-mjesečne bebe Grge za promicanje usmrćivanja nerođene djece, feticida i zahtjeva da se feticid i pobačaj financiraju novcem koji svi građani Zagreba i Hrvatske uplaćuju u proračun.

Mišljenje grada Zagreba_2021.
Mišljenje grada Zagreba_2022-2

Andreja Duvančić / koordinatorica Hoda za život, obitelj i Hrvatsku


Podijeli