FOTO Godišnjica je osnutka 144. brigade HV-a, veterani kod spomenika poginulima položili vijenac

Uvodne riječi okupljenim članovima Udruge veterana 144. brigade HV-a uputio je predsjednik Marko Bošnjak, a molitvu je predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles...

Foto: Borko Samec
Podijeli

Godišnjica je osnutka 144. brigade HV-a, veterani kod spomenika poginulima položili vijenac

Na današnju godišnjicu osnutka 144. sesvetske brigade Hrvatske vojske, veterani su položili vijenac i zapalili svijeće kod spomenika poginulim pripadnicima brigade na groblju Markovo Polje.

Bila je nedjelja, lijepa, većinom sunčana i relativno topla kad je tog dana, 6. listopada 1991. godine oformljena 144. brigada Hrvatske vojske popunjena vojnicima, dočasnicima i časnicima s područja Sesveta. Njeni su pripadnici obišli mnoga ratišta, no, najviše vremena u ratnim djelovanjima provedeno je na Banovini, a potom u zaleđu Dubrovnika, a do Oluje i kraja rata njenih pripadnika bilo je gotovo posvuda.

 

U znak sjećanja na sam datum osnutka, na današnji dan, predstavnici Udruge veterana 144. brigade HV-a položili su jutros vijenac i zapalili svijeće kod spomen obilježja smrtno stradalim pripadnicima brigade u ratnim djelovanjima, kod ulaza na groblje u Markovom Polju.

Uvodne riječi okupljenim članovima Udruge veterana 144. brigade HV-a uputio je predsjednik Marko Bošnjak, a molitvu je predvodio sesvetski župnik preč. Mario Migles.

Veterani su potom na grob ove godine preminulog prvog i donedavnog predsjednika njihove udruge, Ante Plazonića također položili vijenac i zapalili svijeće. Kratku molitvu kod groba predvodio je ratni zapovjednik 144. brigade HV-a Branko Podolar.

Cjelovito obilježavanje tridesete godišnjice osnutka brigade bit će u nedjelju, 10. listopada misom u sesvetskom pastoralnom centru, te potom kod spomenika poginulim sesvetskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke u Sesvetama.

VEZANE VIJESTI

FOTO / VIDEO Aleksandar Vučić u Glini POTIČE Srbe: “Nikada Srpska Krajina, nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada Banija neće nazad u Hrvatsku.”…


Podijeli