FOTO GALERIJA: Prikaz opremljenosti i vještina Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade (Gombr-e) u Vinkovcima

Zapovjednik Gombr-e brigadir Mijo Validžić je istaknuo zadovoljstvo odazivom i zanimanjem posjetitelja te kako je ovo najbolji način da se prezentiraju sposobnosti i vještine pripadnika Hrvatske vojske...

MRAP MAX-PRO, te specijalna oprema.
Podijeli

Brojnim događanjima građani Vinkovaca i okolice mogli su danas, 16. ožujka 2019. svjedočiti opremljenosti te demonstraciji dijela sposobnosti pripadnika Gardijsko-oklopne mehanizirane brigade (Gombr)…

U sklopu obilježavanja 12. obljetnice postrojbe u središtu Vinkovaca mogao se razgledati dio opreme koju koriste pripadnici Hrvatske vojske, a posebno atraktivan je bio prikaz vježbe u kojem su posjetitelji mogli vidjeti sposobnosti Hrvatske vojske u provedbi zadaća urbanih operacija.

Veliki broj nazočnih građana sa zanimanjem je razgledavao izloženu opremu, a posebnu pozornost privlačio je izloženi tenk M84, haubica 122 mm D-30, mini bespilotna letjelica BL “Skylark”, MRAP M-ATV, MRAP MAX-PRO, te specijalna oprema.

Zapovjednik Gombr-e brigadir Mijo Validžić je istaknuo zadovoljstvo odazivom i zanimanjem posjetitelja te kako je ovo najbolji način da se prezentiraju sposobnosti i vještine pripadnika Hrvatske vojske.

Govoreći o prikazanoj vježbi, zapovjednik vojno obavještajne satnije Gombr-e bojnik Mario Maslov je istaknuo kako su u okviru taktičko-tehničkog zbora građanima  prikazane vježbe u kojima su mogli vidjeti prikaz borilačkih vještina koje su u funkciji potpore hrvatskog vojnika, upad u objekat te prikaz radnji dubinskih izvidnika koji savladavaju vodenu zapreku sa australskim splavom, priopćio je MORH.

M.M.


Podijeli

Comments are closed.