FOTO Francuz Jacques Nicolaï darovao svoju ratnu uniformu Muzeju Domovinskog rata u Splitu! Pozivam svoju braću po oružju da učine isto. Muzej želi otvoriti prostoriju posvećenu stranim dragovoljcima!

Učinjeno je. Pozivam svoju braću po oružju da učine poput mene. Muzej želi otvoriti prostoriju posvećenu stranim dragovoljcima i na svim frontama rata, traže dokumente, odore, artefakte i druge predmete od povijesnog interesa, iz ovog tužnog razdoblja naših života za obranu domovine i slobode...

Jacques Nicolaï-foto-osobna arhiva
Podijeli

Francuz Jacques Nicolaï, nakon što se više od 25 godina izbivanja vratio svojoj novoj domovini, čiju je slobodu branio oružjem kao pripadnik 113. brigade i službeno je postao njezin državljanin u prosincu 2021. Jacques je nedavno Muzeju Domovinskog rata u Splitu odlučio darovati svoju ratnu uniformu, što je svakako lijepa gesta.

Jacques Nicolaï-osobna arhiva
Donirana uniforma-osobna arhiva Jacques Nicolaï
Potvrda o donaciji-foto-osobna arhiva-Jacques Nicolaï

Jacques Nicolaï

Učinjeno je. Pozivam svoju braću po oružju da učine poput mene. Muzej želi otvoriti prostoriju posvećenu stranim dragovoljcima i na svim frontama rata, traže dokumente, odore, artefakte i druge predmete od povijesnog interesa, iz ovog tužnog razdoblja naših života za obranu domovine i slobode.

Podijeli