FOTO Dvije osobe dragovoljno predale značajnu količinu eksplozivnih sredstava, oružja i streljiva

Foto: Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska...

Foto: Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska
Foto: Policijska uprava Bjelovarsko-bilogorska
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Jedna osoba s bjelovarskog područja i jedna osoba s garešničkog područja prepoznali su značaj akcije „Manje oružja, manje tragedija“ čime su otklonili opasnost i svoje okoline i dale doprinos sigurnosti svih nas…

U utorak, osoba iz Bjelovara je policiji dragovoljno predala 13 bombi, 4 bombe ratne proizvodnje, minu, 10 upaljača za minu, 3 topnička streljiva, 2 elektro detonatorske kapisle, 300 grama barutskog punjenja i 150 komada streljiva.

U Garešnici  policiji je 35-godišnjak dragovoljno predao oko 950 komada streljiva, pušku, 6 bombi i 10 mina.

Podsjećamo građane – predajte oružje bez sankcija!

Još je uvijek u tijeku akcija Manje oružja – manje tragedija kojom vam je bez ikakvih sankcija omogućena dragovoljna predaja svih vrsta oružja i ubojitih sredstava. Oružje i ubojita sredstva ne odlažite i ne ostavljajte u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi! Na taj način ugrožavate živote drugih ljudi.

Protiv građana koji ovakvo oružje prijave policiji radi predaje, neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak.

Oružje i eksplozivna sredstva nemojte sami donositi u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već želju za dragovoljnom predajom prijavite na broj 192 ili u najbližoj policijskoj postaji. Na vašu adresu doći će posebno osposobljeni policijski službenici u civilnoj odjeći i s vozilom bez policijskih oznaka koji će preuzeti oružje.

Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92, priopćio je MUP RH.

 

M.M.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

pet × 1 =