FOTO Danas se Nadin u tišini poklonio  žrtvama srpskog agresora i četnika koji su likvidirali većinom civilno stanovništvo!

19.studenog 1991.godine JNA i četnici  pobili su 14 civila, 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale. Preživjeli seljani su protjerani, a imovina je zapaljena ili opljačkana...

Podijeli

Nadin se danas prisjeća svojih žrtava u Domovinskom ratu. Samo dan nakon masakra u Vukovaru i Škabrnji, u tom malom Hrvatskom ravnokotarskom selu 19.studenog 1991.godine JNA i četnici  pobili su 14 civila, 5 branitelja, a tri osobe još se vode kao nestale. Preživjeli seljani su protjerani, a imovina je zapaljena ili opljačkana…

Danas se Nadin u tišini poklonio  žrtvama srpskog agresora i četnika koji su likvidirali većinom civilno stanovništvo!

Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Benkovac, Grad Benkovac i Mjesni odbor Nadin danas su obilježili ovu tužnu obljetnicu zajedno sa obiteljima ubijenih.

u 10 sati su položili vijence i zapalili svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i ubijene civile kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata u Nadinu, nakon čega je župnik predvodio molitvu odriješenja za sve poginule i ubijene.

M.M.

 


Podijeli