FOTO- Dan sjećanja na srpsku agresiju, žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu velikosrpske agresije Vukovara i Škabrnje,18. studenoga. Braniteljski portal u Vukovaru

Vukovar-18 studeni-2022
Podijeli

Na Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, 18. studenoga, u Vukovar je kao i u Škabrnju u petak pristigao veliki broj ljudi iz Hrvatske, BiH, kao i iz velikog broja država izvan Hrvatske, koji su se došli pokloniti ogromnoj hrvatskoj žrtvi u Domovinskom ratu koja je pala u obrani od srbočetničke agresije na Hrvatsku prije 31 godinu…Unatoč velikoj kiši koja je neumoljivo padala a što bi moglo biti i znakovito po staroj dobroj izreci da i nebo plače nad nevinim hrvatskim žrtvama u mjesecu studenom.

Komemorativni program „Vukovar – mjesto posebnog domovinskog pijeteta“ i ove je godine započeo ispred vukovarske Nacionalne memorijalne bolnice „Dr. Juraj Njavro“.

Odavanje počasti žrtvi Vukovara, svim njegovih poginulim, ubijenim i nestalim braniteljima i civilima nastavljeno je Kolonom sjećanja, koja je, unatoč nepovoljnim vremenskim uvjetima i kiši koja je neprestano padala, na putu od Bolnice do Memorijalnog groblja okupila preko 80 000 tisuća sudionika.

U dostojanstvenom hodu, hodočasnici su s tugom i dubokim poštovanjem koračali cestama znajući da su istim tim putem 19. studenoga 1991. prošli preživjeli Vukovarci, koji su potom završili na stratištima, u srpskim koncentracijskim logorima ili progonstvu.

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod središnjeg križa na Memorijalnom groblju počast poginulima i ubijenima u obrani Vukovara dala su potom izaslanstva vukovarskih branitelja na čelu s posljednjim zapovjednikom obrane Vukovara Brankom Borkovićem, Hrvatskog sabora predvođenog predsjednikom Gordanom Jandrokovićem i Vlade, izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije i Grada Vukovara koje je predvodio vukovarski gradonačelnik…

Braniteljski portal u Vukovaru!

Pomoli se i onda dalje kreni, ovdje su poli Golubovi Bijeli!

Pomoli se i onda dalje kreni, ovdje su poli Golubovi Bijeli!

Foto-Braniteljski portal

Predstavnici Braniteljskog portala unatoč kiši koja im nikada nije smetala, dostojanstveno i u tišini odali su počast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Nakon polaganja vijenaca i paljenja svijeća molitvu za sve poginule predvodio je nadbiskup đakovačko-osječki Đuro Hranić.

VEZANE VIJESTI

FOTO 23. nadbiskupijsko spomen-hodočašće u Vukovar: „Ovo je mjesto našeg narodnog ispita savjesti“


Podijeli