Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH general zbora Mirko Šundov uoči božićnih i novogodišnjih blagdana uputili su video vezom čestitke pripadnicima Oružanih snaga koji se nalaze u području NATO misije potpore miru “Resolute support” u Afganistanu, NATO operacije potpore miru KFOR na Kosovu i NATO aktivnosti ojačane prednje prisutnosti u Poljskoj te UN-ove operacije potpore miru UNIFIL u Libanonu.

Ministar Krstičević putem video veze obratio se pripadnicima Hrvatske vojske u Afganistanu, Kosovu, Poljskoj te u Libanonu povodom nadolazećih blagdana. “Poštovani vojnici i vojnikinje, dočasnici, časnici, svi koji sudjelujete u misijama i operacijama potpore miru i svi ostali naši pripadnici koji su raspoređeni na dužnostima izvan Hrvatske, vi ste daleko ali ste u našim srcima. Mi smo ovdje da brinemo o vama, jer radite nešto strateški jako važno, promičete Hrvatsku u svijetu, promičete sve vrijednosti hrvatskog vojnika, od profesionalnosti, odgovornosti, poniznosti, domoljublja. Sretan sam što vam mogu u ovo predblagdansko vrijeme čestitati na svemu dobrom što činite, što ste odgovorni i što radite sjajan posao i predstavljate Hrvatsku u svijetu onako kako to Hrvatska zaslužuje” rekao je ministar te se ukratko podsjetio svih postignuća Ministarstva obrane i Oružanih snaga u godini koja je na izmaku.

“Ova godina za Hrvatsku vojsku bila je uspješna godina. Sve ono što smo isplanirali, zajedničkim odgovornim radom uz uključenost svih vojnika, dočasnika i časnika smo i ostvarili. Može se reći da je Hrvatska vojska svoju zadaću u potpunosti izvršila, a za to ste zaslužni i svi vi koji ste izvan Hrvatske” istaknuo je ministar te dodao kako su sve aktivnosti i projekti provedeni u funkciji jačanja sposobnosti Hrvatske vojske. “Vratili smo sjaj Hrvatskoj vojsci kakav je imala tijekom Domovinskog rata. Obnovili smo vojsku. To je rezultat zajedničkog napora i zalaganja svih vojnika, dočasnika, časnika, službenika i namještenika” naglasio je ministar.

Ministar Krstičević na kraju je pripadnicima Hrvatske vojske u misijama i operacijama čestitao nadolazeće blagdane: “Želim još jednom vama i vašim obiteljima čestitati i zahvaliti na svemu onome što činite za Hrvatsku. Čestitam vam na služenju Domovini i želim vam mir u misijama i sve najbolje u idućoj godini te da se sretno vratite u Hrvatsku, gdje ćemo vas dočekati onako kako vi i zaslužujete. Neka vas sve skupa dragi Bog čuva” rekao je.

Čestitka ministra pripadnicima u misijama

Načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH, general zbora Mirko Šundov pripadnicima u misijama i operacijama zahvalio je za časno služenje domovini istaknuvši: “Vojni, dočasnici i časnici, od srca vam zahvaljujem na svemu što radite kao Hrvatski vojnici, onako kako predstavljate, prije svega Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vojsku, ali i sebe osobno kao i vaše obitelji. Hvala vam na trudu, hvala na zalaganju i na profesionalnom odnosu. Nastavite takvi biti i dalje.” rekao je general Šundov  te dodao kako je najvažnije da u sklopu zadaća koje provode u misijama i operacijama vode računa o sigurnosti svakog čovjeka i da se svi zdravi i veseli vrate svojim obiteljima i svojim domovima. “U ime svih pripadnika Hrvatske vojske čestitam vam Božić, želim svima puno zdravlja, puno uspjeha, radosti i veselja vama i vašim obiteljima. Hvala vam i svako dobro”, čestitao je general Šundov.

Tom prigodom zapovjednici hrvatskih kontingenata u misijama i operacijama izvijestili su ministra Krstičevića i načelnika Glavnog stožera OS RH generala zbora Mirka Šundova o stanju u području razmještaja hrvatskih sastavnica. Izvijestili su kako je stanje u području operacija stabilno te da se sve zadaće provode sukladno važećim zapovjednima, propisima i planovima.

U NATO misiji potpore miru RESOLUTE SUPPORT u Afganistanu u sklopu 9. HRVCON-a sudjeluje 106 pripadnika OS RH. Zapovjednik kontingenta je brigadir Dražen Ressler.

U NATO operaciji potpore miru KFOR na Kosovu u sklopu 29. hrvatskog kontingenta sudjeluje 33 pripadnika OS RH, a zapovjednik je satnik Elvis Mišić.

U sklopu NATO aktivnosti eFPBG-USA u Poljskoj u okviru 3. hrvatskog kontingenta sudjeluje ukupno 80 pripadnika. Zapovjednik je satnik Željko Trček.

U operaciji UNIFIL u Libanonu sudjeluje 52 pripadnika Inženjerijske pukovnije Hrvatske kopnene vojske  u okviru 2. hrvatskog kontingenta, a zapovjednik je bojnik Siniša Šlibar.

Oružane snage Republike Hrvatske sudjeluju ukupno u sedam operacija i jednoj misiji potpore miru te jednoj NATO aktivnosti s oko 300 pripadnika…VIŠE-OVDJE


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

1 KOMENTAR

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedam + 4 =