FOTO Blagdan Svete obitelji proslavljen u istoimenoj župi u Novoj Mokošici

Ako se želimo vježbati  u krepostima vjere, nade i ljubavi važno je ući u zajedništvo s Kristom, u molitvu. Molitva je drugačiji pogled na život i na svijet, na sve ono što nam se događa...

FOTO: A. TADIĆ // BLAGDAN SVETE OBITELJI U NOVOJ MOKOŠICI
Podijeli

Blagdan Svete obitelji svečano je u petak 30. prosinca proslavljen u istoimenoj župi u Novoj Mokošici, najmlađoj župi Dubrovačke biskupije, koncelebriranim euharistijskim slavljem koje je predvodio dubrovački biskup Roko Glasnović.

Biskup je na početku mise pozdravio sve prisutne pozivajući ih da mole za obitelji i da budu poput Svete obitelji otvoreni Božjem daru i pozivu na ostvarenje života. Svi iz iskustva znamo da to nije lako, kazao je biskup, mnogi su izazovi i problemi s kojima se obitelji susreću i zato danas molimo Isusa, Mariju i Josipa da uvijek budu s nama i da se ugledamo u njihov primjer.

Kada razmišljamo o Svetoj obitelji onda razmišljamo kako sebe i svoje obitelji želimo staviti pod Božju zaštitu, kazao je biskup u propovijedi. Ustvrdivši kako je obitelj doživjela mnoge promjene biskup je potaknuo majke i očeve da prepoznaju koje bi opasnosti mogle biti pogubne u njihovim obiteljima te da to preveniraju ušavši u zajedništvo s Bogom u molitvi. Važno je sjediniti se s Kristom i onda davati odgovore, poručio je biskup.

Skrenuo je pozornost na to kako nedostatak komunikacije može iznutra ugroziti obitelji te istaknuo kako ljubav u braku traži i žrtvovanje i traženje dobro drugoga, a tako je u svakoj zajednici. Zajednica neće uspjeti ako ne tražimo dobro drugoga, rekao je, ako ne živimo kao Krist za druge.

Ako se želimo vježbati  u krepostima vjere, nade i ljubavi važno je ući u zajedništvo s Kristom, u molitvu. Molitva je drugačiji pogled na život i na svijet, na sve ono što nam se događa. Kad je Krist u središtu sva ona transformacija u obitelji se događa na način da Krist preobražava nas pojedince, a onda smo mi smo sredstvo u Božjim rukama s kojim on želi pisati stranice povijesti, pojasnio je biskup. Pozvao je sve da mole Gospodina da po njima naše obitelji budu svete.

Na kraju se svima prisutnima obratio župnik don Marinko Šljivić, zahvalivši kolegama svećenicima i biskupu. Uz biskupa i župnika koncelebrirali su generalni vikar mons. Ivica Pervan, župni kapelan don Jure Paponja te svećenici dekanata Dubrovnik 2. Veliki broj ministranata također je svojim služenjem kod oltara uveličao župno slavlje koje je prigodnim božićnim pjesmama pratio mješoviti župni zbor pod vodstvom prof. Mare Manjić.

  

VEZANE VIJESTI

FOTO-VIDEO Hrvatskoj djeci i Vatrenima Gay Lobi presudio u Kataru!..Neke informacije će vas potpuno šokirati


Podijeli