Podijeli

Policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske su u utorak 12. ožujka proveli kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim hrvatskim državljaninom rođenim u Republici Kosovo…

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Zadru, na selu na benkovačkom području izvršena je pretraga prostorija koje prijavljeni koristi, pri čemu je skriveno među balama sijena pronađeno i oduzeto ukupno 950,5 grama droge heroin namijenjene daljnjoj preprodaji na zadarskom narko tržištu.

FOTO-zadarska-policija.gov.hr
Uz drogu pronađena je i digitalna vaga za precizno mjerenje. Vaga i droga su oduzeti te je droga odmah poslana na vještačenje. Pretprodajom pronađenog heroina, osumnjičeni bi ostvario protupravnu novčanu dobit u iznosu od 380.000 kuna, budući da cijena droge heroin u količini 1 gram na zadarskom narko-tržištu iznosi 400 kuna.
Uz kaznenu prijavu zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, 60-godišnjak je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, a potom je ispitan na Općinskom državnom odvjetništvu, nakon čega je odveden sucu istrage Županijskog suda u Zadru koji mu je odredio istražni zatvor.
Istoga dana, dakle 12. ožujka, u kasno večernjim satima, policijski službenici Odjela kriminaliteta droga Službe kriminalističke policije Policijske uprave zadarske, proveli su kriminalističko istraživanje nad maloljetnikom sa zadarskog područja kod kojeg je pronađeno i oduzeto 822 grama droge marihuana.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je prijavljeni maloljetnik drogu nabavio na zagrebačkom području s ciljem preprodaje na zadarskom narko-tržištu. Prema maloljetniku e nadležnom državnom odvjetništvu za mladež u Zadru podnesena kaznena prijava poradi počinjenja kaznenog djela “Neovlaštena proizvodnja i promet drogama” iz čl. 190. st. 2. Kaznenog zakona.
Dovršeno kriminalističko istraživanje nastavak je niza uspješnih i složenih kriminalističkih istraživanja iz domene zlouporabe droga na području Policijske uprave zadarske. Operativni rad i aktivnost policije na samom početku  ove godine rezultirali su ovom velikom zapljenom heroina, a u ovom periodu obrađeno je već više od 20 kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Izvor-antenazadar.hr

Izvor-zadarska-policija.gov.hr

D.K.


Podijeli

3 KOMENTARI

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 − devet =