FOTO – 24. listopada 1990 godine u Županji i okolnim mjestima oko Županje podijeljeno je naoružanje za 300 dragovoljaca…

Borili su se na mnogim ratištima od Slavonije , Posavine, BiH i mnogo ih se nikada nije vratilo svojim domovima ali njihovi prijatelji koji su preživjeli ratna stradanja nastavili su svoju borbu u miru za obranu dostojanstva hrvatskih branitelja i obranu digniteta Hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, da se ne zaboravi...

Foto/A.K.-Braniteljski portal
Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

24. listopada 1990 godine u Županji i okolnim mjestima oko Županje podijeljeno je prvo naoružanje dragovoljcima u Domovinskom ratu.
-Među prvih 300 dragovoljaca bili su i veliki dio članova današnje udruge UHDDR Savski most Županja.Tada su za njih govorili da su paravojne formacije, ali kako se rat ubrzano širio istočnom Slavonijom, mnogi od tih dragovoljaca aktivno su se uključili u 131 brigadu kao dragovoljci i ZNG.
-Borili su se na mnogim ratištima od Slavonije , Posavine, BiH i mnogo ih se nikada nije vratilo svojim domovima ali njihovi prijatelji koji su preživjeli ratna stradanja nastavili su svoju borbu u miru za obranu dostojanstva hrvatskih branitelja i obranu digniteta Hrvatskog obrambenog Domovinskog rata, da se ne zaboravi.
UHDDR Savski Most osnovan je 04.09.2016 godine u Županji ,u rujnu 2017 godine kada je bila osnivačka skupština udruge na kojoj je potvrđeno njeno vodstvo s predsjednikom i najstarijim članom Ivanom Đurićem a za tajnika je  izabran Mato Mutabđić.
Udruga danas broji oko 30 članova koji su željni nastaviti svoj rad kao braniteljska udruga u svrhu promicanja istine o stradanju svojih prijatelja u obrambenom Domovinskom ratu kao i o skrbi obitelji poginulih i za one kojima je pomoć potrebna .
Danas 24.listopada 2017. godine u Županji je obilježena 27 godišnjica od zaprimanja prvog naoružanja i prvih pušaka.U spomen na taj dan za sve poginule i umrle hrvatske branitelje služena je Sv,misa u crkvi Sv.Ivana Krstitelja u 15 sati.
Nakon Sv mise, ispred spomenika poginulim hrvatskim braniteljima  položeni su vijenci i upaljenje svijeće u spomen na na pale heroje uz kratku molitvu i blagoslov./A.K.FOTO-A.K./Braniteljski portal
Foto/A.K.-Braniteljski portal

Foto/A.K./Braniteljski portal

 

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •