FILIP ZUBČIĆ JE VEĆ ISPISAO POVIJEST HRVATSKOG SPORTA, A SAMO GA KORAK DIJELI OD ČUDA Evo što treba Hrvatu da ostvari ono što nije uspjelo nikome prije njega

Zubčić je do sada prikupio 368 bodova...

Podijeli

Filip Zubčić nastavlja oduševljavati hrvatsku sportsku javnost. S drugim mjestom na veleslalomskoj utrci u austrijskom Hinterstoderu naš je skijaš ostao u utrci za malim kristalnim globusom u ovoj disciplini…

Nakon današnje utrke do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma – u Kranjskoj Gori te završnica u talijanskoj Cortini d’Ampezzo. U tu završnicu Zubčić ulazi s trećeg mjesta veleslalomskog poretka, ali prvo mjesto i mali kristalni globus nisu nedohvatljivi. Dapače.

Zubčić je do sada prikupio 368 bodova, a trenutno je vodeći Norvežanin Henrik Kristoffersen s 394 boda, dok je na drugom mjestu Alexis Pinturault iz Francuske s 388 bodova. S obzirom na činjenicu kako pobjednik jedne utrke dobija 100 bodova, drugoplasirani 80, trećeplasirani 60, a četvrtoplasirani 50 bodova (boduje se sve do 30. mjesta), onda je jasno kako Zubčić itekako ima šanse za mali kristalni globus.

Računica je ovakva – za prestići, odnosno dostići Pinturaulta Zubčiću je dovoljno da u obje utrke bude na postolju, a francuski skijaš iza njega. U najgoroj opciji tada bi ova dva skijača bila izjednačena.

Za Kristoffersena Zubčić treba nadoknaditi 26 bodova. I tu možemo uzeti pretpostavku da hrvatski skijaš osvaja jedno od prva tri mjesta u obje utrke. Norvežanin bi morao biti iza njega s time da, ako bi Zubčić u obje utrke bio treći, Kistoffersen bi u jednoj utrci morao biti na 6. mjestu. Tada bi hrvatski skijaš bio ispred njega i ostvario ono što nije uspjelo niti jednom Hrvatu prije njega (Ivica Kostelić završio osmi u ukupnom poretku veleslaloma 2009. godine).

Naravno da postoji još puno različitih opcija, ali Zubčić definitivno mora biti ispred svojih konkurenata, a s obzirom da se broj bodova smanjuje s lošijim plasmanom, onda bi mu postolja gotovo pa bila nužna.

D.J.


Podijeli