FILIP ZUBČIĆ JE VEĆ ISPISAO POVIJEST HRVATSKOG SPORTA, A SAMO GA KORAK DIJELI OD ČUDA Evo što treba Hrvatu da ostvari ono što nije uspjelo nikome prije njega

Zubčić je do sada prikupio 368 bodova...

Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Filip Zubčić nastavlja oduševljavati hrvatsku sportsku javnost. S drugim mjestom na veleslalomskoj utrci u austrijskom Hinterstoderu naš je skijaš ostao u utrci za malim kristalnim globusom u ovoj disciplini…

Nakon današnje utrke do kraja sezone ostala su još dva veleslaloma – u Kranjskoj Gori te završnica u talijanskoj Cortini d’Ampezzo. U tu završnicu Zubčić ulazi s trećeg mjesta veleslalomskog poretka, ali prvo mjesto i mali kristalni globus nisu nedohvatljivi. Dapače.

Zubčić je do sada prikupio 368 bodova, a trenutno je vodeći Norvežanin Henrik Kristoffersen s 394 boda, dok je na drugom mjestu Alexis Pinturault iz Francuske s 388 bodova. S obzirom na činjenicu kako pobjednik jedne utrke dobija 100 bodova, drugoplasirani 80, trećeplasirani 60, a četvrtoplasirani 50 bodova (boduje se sve do 30. mjesta), onda je jasno kako Zubčić itekako ima šanse za mali kristalni globus.

Računica je ovakva – za prestići, odnosno dostići Pinturaulta Zubčiću je dovoljno da u obje utrke bude na postolju, a francuski skijaš iza njega. U najgoroj opciji tada bi ova dva skijača bila izjednačena.

Za Kristoffersena Zubčić treba nadoknaditi 26 bodova. I tu možemo uzeti pretpostavku da hrvatski skijaš osvaja jedno od prva tri mjesta u obje utrke. Norvežanin bi morao biti iza njega s time da, ako bi Zubčić u obje utrke bio treći, Kistoffersen bi u jednoj utrci morao biti na 6. mjestu. Tada bi hrvatski skijaš bio ispred njega i ostvario ono što nije uspjelo niti jednom Hrvatu prije njega (Ivica Kostelić završio osmi u ukupnom poretku veleslaloma 2009. godine).

Naravno da postoji još puno različitih opcija, ali Zubčić definitivno mora biti ispred svojih konkurenata, a s obzirom da se broj bodova smanjuje s lošijim plasmanom, onda bi mu postolja gotovo pa bila nužna.

D.J.


Podijeli
  •  
  •  
  •  
  •  

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

2 × jedan =