Festival kajkavske popevke: Najlepši je naš kaj. I zato dobiva 21 novu popevku

Kroz nove će kajkavske popevke autori i pjevači opjevati Zagorje. Krapina će i ove godine imati ono što ni jedan hrvatski festival nije imao niti nema, veliki orkestar HRT-a na bini s više od 30 svirača...

Podijeli

Popevkom ‘Zakaj nisi tu’ Rajko Suhodolčan večeras otvara 56. Festival kajkavske popevke u Krapini…

Bit će otpjevana 21 pjesama. Jedini je to festival s više od 30 glazbenika na bini. Jedini u narodnim nošnjama. Tradicija ostaje, ali je pristup moderniji.

Veliko je to finale Tjedna kajkavske kulture. Festival kajkavske popevke jedan je od najstarijih hrvatskih festivala. U subotu, 11. rujna doživjet će svoje 56. izdanje.

Kroz nove će kajkavske popevke autori i pjevači opjevati Zagorje. Krapina će i ove godine imati ono što ni jedan hrvatski festival nije imao niti nema, veliki orkestar HRT-a na bini s više od 30 svirača.

U Festivalskoj dvorani u Krapini, uz izravan prijenos na 2. programu HTV-a od 20.05 sati, nastupaju Rajko Suhodolčan, Željko Grozaj i ŽVA Ive, Marko Škugor, Aurelija i Antun Stašić, Dolores, Gabriela Hrženjak i Kirjales, Danijela Pintarić, Kvartet Gubec, Hrvoje Hegedušić, Barbara Suhodolčan, Ana Uršula Najev i Filip Hozjak, Gordana Ivanjek Tušek, Adam Končić, Dušan Bućan, Robert Svetlačić i Ilirci, Roko Vušković, Tanja Mršić i vokalni ansambl Viline, Zdenka Kovačićek i Greenhouse Blues Band, Tena Vodopija, Mirko Švenda Žiga i Ivan Benc i Ilirci.

H.H.


Podijeli