FANTASTIČNI NADAL ODIGRAO MEČ ŽIVOTA I POMEO ĐOKOVIĆA 3:0 U PARIZU! NOVAK JE SAMO GLEDAO U NEBESA…

Rafael Nadal slavi još jedan Grand Slam naslov...

Podijeli

Apsolutna perfekcija! Rafael Nadal osvojio je 13. Grand Slam pobjedivši Novaka Đokovića 6:0, 6:2, 7:5. Španjolac je tako osvojio 20. Grand Slam turnir i izjednačio se sa Rogerom Federerom na vrhu…

Nakon što je imao 40:15 na svom servisu, Novak je upao u rupu iz koje se iščupao tek početkom trećeg seta kad je također bio break zaostatka. Za sat i pol već je bilo 6:0, 6:2 i imao je break i činilo se da Srbin nema nikakve šanse. Samo je produžio meč, ali Rafa je jednostavno bio – prefantastičan.

image

“Veliko iznenađenje za mene. Nisam vjerovao da nećemo imati meč”, reagirao je Mats Wilander, jedan od komentatora na Eurosportu.

Nadalu je to rekordni 13. naslov na zemlji Roland Garrosa, a protiv Đokovića je proslavio stotu pobjedu na svom najomiljenijem turniru, na kojem je poražen svega dvaput.

Španjolac je osvojio i svoj jubilarni, 20. grand slam naslov čime bi se izjednačio sa Švicarcem Rogerom Federerom na prvom mjestu svih vremena.

Bio je ovo 56. međusobni susret trenutno dva najbolja igrača na svijetu i deveti u finalima grand slama. Ukupan omjer je sada 29-27 za Đokovića, a u finalima grand slamova je 5-4 za Nadala, donosi sportske.

—————————————————————————————

FINALE: Đoković (1) – Nadal (2) 0:6, 2:6, 5:7

5:7 – Gotovo je! Rafa je novi stari kralj Pariza. Koje god godišnje doba bilo, čini se ne smeta to Španjolcu. Osvojio je svoj 13. Pariz, apsolutno zasluženo! Šteta, razočarani smo, nismo imali meč, bila je ovo jednosmjerna ulica…

tvitter
OPET ZAJEDNO! Foto twitter

D.J.


Podijeli