EVO tko su opasne Srpkinje s Interpolove crvene tjeralice: Jedna optužena za ratni zločin nad Bošnjacima, druga za sudjelovanje u pokušaju likvidacije

Misica osuđena za sudjelovanje u pokušaju likvidacije...

Podijeli

Od 25 crvenih Interpolovih tjeralica za srpske državljane, dvije tjeralice su za žene. Jedna je bivša misica Slobodanka Boba Tošić koja je optužena sudjelovanje u ubojstvu i kriminalnoj organizaciji, a druga Višnja Aćimović “Beba” protiv koje je podignuta optužnica zbog strijeljanja 37 Bošnjaka 1992. godine u Vlasenici te se traži zbog ratnih zločina protiv civila, piše srbijanski portal.

Na dvije crvene Interpolove tjeralice tako se nalaze se dvije Srpkinje, od kojih je jedna bivša misica osuđena zbog sudjelovanja u ubojstvu, a druga je optužena za ratni zločin 1992. godine.

Misica osuđena za sudjelovanje u pokušaju likvidacije

Slobodanka Boba Tošić, bivša misica Bosne i Hercegovine, Playboyeva zečica i sudionica realityja nalazi se na “crvenoj tjeralici” zbog toga što je navodno pomogla Darku Elezu, kojeg je upoznala u Kazneno-popravnom zavodu “Kula”, u pokušaju ubojstva svog kuma Đorđa Ždrala koje se dogodilo u travnju 2006. godine. Slobodanka je trebala namamiti žrtvu na mjesto gde su u zasjedi čekali Elez i Branimir Minić. Bivša misica i Đorđe upoznali su se u zatvoru gdje je posjećivala djeda, a jednom ju je vidio u Elezovom društvu, ispričao je Đorđe tijekom svjedočenja u predmetu “Lutka”.

Nakon toga bi se znali viđati, a Slobodanka je inzistirala da stakla njegova automobila budu zatamnjena. Spornog dana Slobodanka mu je poslala SMS poruku da je odveze kod prijateljice po neke skripte, a kada je izašla iz automobila napadači su zapucali na Ždrala. Prije pucnjeva Ždral je vidio Slobodanku kako rukom prekriva usta, kasnije je ispričao, piše Kurir.

Foto: Snimka zaslona

Đorđe je preživio napad jer se jednom od napadača zaglavila puška, tako da je ranjen uspio pobjeći do obližnjeg kafića čiji je vlasnik njegov prijatelj koji je kasnije ubijen. Iz straha za život, u bolnici je proveo samo jednu noć.

I dok su Elez i ostali oslobođeni optužbi u Srbiji, Slobodanka je u BiH osuđena na dvije i pol godine zatvora zbog sudjelovanja u likvidaciji i pripadanja organiziranoj kriminalnoj grupi. Slobodanka je boravila u Srbiji gdje ju je neko vrijeme navodno skrivao političar Žika Gojković, pa je navodno živjela u njegovu stanu, a zajedno su se znali pojavljivati i u javnosti.

Druga Srpkinja osobno sudjelovala u ubojstvu Bošnjaka

Druga Srpkinja za kojom je raspisana “crvena tjeralica” je Višnja Aćimović, poznatija po nadimku Beba, protiv koje je tužiteljstvo BiH podignulo optužnicu zbog strijeljanja 37 Bošnjaka u Vlasenici 1992. godine, blizu logora Sušica u koji su dovođeni Bošnjaci. Višnja je tijekom saslušanja u Beogradu navodno izjavila da nema povjerenja u tužiteljstvo BiH i da se ne namjerava odazvati pozivu na suđenje.

Foto: Snimka zaslona

Svjesno i voljno, zajedno sa još jednim vojnikom, osobno je sudjelovala u ubojstvu 37 muškaraca bošnjačke nacionalnosti koji su prethodno dovezeni autobusom iz zatvora koji se nalazio iza zgrade suda u Vlasenici”, naveo je glasnogovornik tužiteljstva BiH. U optužnici se tvrdi da je pucanjem iz vatrenog oružja pogubila je žrtve čija su tijela pronađena i ekshumirana 2000. godine na istom mjestu gdje su i pogubljeni.

Izvor: narod.hr/blic.rs

D.K.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

3 + jedanaest =