Evo službene poruke povodom obilježavanja 25. obljetnice VRO Oluja: “Izvjesimo hrvatsku zastavu, slavimo našu pobjedu u svome domu i čuvajmo jedni druge“!

Nažalost se u spotu koji je urađen za ovu priliku nigdje izrijekom ne spominje, koga su to hrvatske snage pobijedile i protiv koga su ratovale...

screenshot
Podijeli

Objavljujemo službeni “spot za proslavu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja”,koju je na svojim mrežnim stranicama objavilo ministarstvo hrvatskih branitelja, naravno uz blagoslov državne politike i onih koje svakodnevno slušamo i gledamo po raznim tv ekranima i portalima kako se prepiru, verbalno vrijeđaju, omalovažavaju Grad Knin, a samim tim i najveći Hrvatski praznik pobjede, i sve građane Grada Knina. U tom žestoko prednjači Zoran Milanović koji je pošto poto želio proslavu iz Knina izmjestiti u Zagreb iz “samo njemu” znanih razloga.

Toliko su se ovih tjedana razvlačile priče o tom , hoće li predstavnici poravoslavne (srpske) manjine u Hrvatskoj doći u Knin , kao da je to najvažnija stvar na svijetu. Nitko od političara nije ni jednom riječju spomenuo da su Hrvatsku branili pravoslavci (srbi) njih oko 10 000 i mnogo ih je dalo svoj život za svoju Hrvatsku u obrani protiv srbočetničkog velikosrpskog, crnogorskog i jna agresora.Na branik domovine su stali i mađari, slovaci, romi, muslimani i predstavnici svih nacionalnih manjina u Hrvatskoj, ali profesionalni pravoslavci i etnobiznismeni su tu najgrlatiji kao da su oni “većinski” narod u Lijepoj našoj. Međutim se iza toga kriju namjere sasvim druge naravi , koje naši političari ili ne shvaćaju ili ne žele shvatiti, ali će povijest pokazati jesmo li kao narod prenaivni ili ne…Uostalom, kad je Plenkoviću toliko stalo da potpredsjednik vlade Boris Milošević iz redova srpske nacionalne manjine dođe u Knin, bilo bi jako dobro da mu se dala riječ i da isti na najveći hrvatski praznik održi govor za 25 obljetnicu Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja”,pa da čujemo što taj Milošević ima za poručiti na Dan hrvatske pobjede nad srpskim , četničkim i jna agresorom, hrvatskom narodu i srbima u Srbiji.Da napokon čujemo i to, tko je bio agresor , a tko žrtva, i protiv koga su se borili hrvatski branitelji u obrambenom domovinskom ratu, jer isti zna da je Hrvatsku od velikosrpske agresije branilo oko 10 000 “srba” koji priznaju Hrvatsku kao svoju državu za razliku od, recimo Pupovca koji je javno izrekao da je Srbija matična država srba u hrvatskoj te da im je Beograd glavni grad.Stoga bi bilo zanimljivo čuti i potpredsjednika vlade RH Borisa Miloševića dijeli li isto mišljenje sa svojim mentorom Pupovcem ili je on jedan od onih koji Hrvatsku drži svojom matičnom državom sa Zagrebom kao glavnim gradom.

.Plenković: Boris Milošević ide na proslavu Oluje, Medved će ići u Grubore na komemoraciju događaja koji se dogodio nakon Oluje…

U nastavku priopćenje u kojem se sve poziva da za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja”,izvjesimo hrvatsku zastavu, slavimo našu pobjedu u svome domu i čuvajmo jedni druge, misleći pri tom na virus koji je prisutan i u Hrvatskoj. No, zašto se država ne bi za taj najveći povijesni Dan u Hrvatskoj pobrigala za medicinske maske za sve koji dolaze na proslavu u Knin, (a doći će ih jako mnogo) te rasporedila ljude koji bi se brinuli za to da se ne stvaraju gužve kao i neprimjereno ponašanje tog dana u Kninu. Nažalost, kako doznaje Braniteljski portal, ove godine hrvatski branitelji osim nekih dužnosnika, nisu uključeni u program tj događanje za samu proslavu u hrvatskom kraljevskom gradu Kninu, kojeg predsjednik države nikako ne može, iz nekakvih osobnih razloga doživjeti kao Grad u kojemu je svo zlo za hrvatsku započelo, a u konačnici zahvaljujući hrvatskim snagama i završilo, i da je to jedino mjesto i Grad u kojem se povijesno mora slaviti veličanstvena Hrvatska pobjeda nad srbočetničkim agresorom.No, vijest o tom da na proslavu dolazi potpredsjednik vlade Boris Milošević je zasjenila i samu proslavu i snagu i povijesnu vrijednost hrvatske pobjede u obrambenom domovinskom ratu. Lukavo, zar ne?

Na glavnom kninskom trgu, podno “Spomenika hrvatske pobjede Oluja 95” će se postaviti oko 600-700 stolica i tu bi trebali sjediti svi oni koji imaju službenu VIP pozivnicu. Kako doznaje Braniteljski portal, tu bi se smjestilo i ponešto hrvatskih branitelja iz pojedinih Udruga kojih bi bilo po desetak ili dvadeset na trgu.Što sa svim ostalima koji dođu na proslavu? Zašto se na tako tijesnom prostoru slavi ovaj najveći Dan u Hrvata? Zašto se za ovaj Dan ne iskoristi veliki stadion NK Dinare koji je u blizini rijeke Krke i prostor na travnjaku, a ne na betonu na trgu?Zašto se sv. misa ne održi na otvorenom na istom stadionu i svi bi mogli prisustvovati, jer sa druge strane svečane bine postoje mjesta za publiku i sve je lako epidemiološki kontrolirati? Niz je tu pitanja , ali je država tj državne institucije, odlučila drugačije.Nadajmo se da će biti lijepo vrijeme i da će sve proteći u najboljem redu i redu, onako kako su to oni zamislili.

U nastavku priopćenje u kojem se sve poziva da za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, Dan hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja…

-Hrvatski branitelj te pripadnici Hrvatske vojske i Ministarstva unutarnjih poslova  poručuju: “Izvjesite zastave, slavite našu pobjedu i čuvajmo jedni druge!”…VIDEO-OVDJE

Povodom obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja te 25. obljetnice vojno-redarstvene operacije Oluja, pripadnici Hrvatske vojske, Ministarstva hrvatskih branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova, pozvali su građane na odgovornost i poštivanje epidemioloških mjera zbog epidemije koronavirusa prilikom obilježavanja ove obljetnice…VIDEO-https://youtu.be/xSkimbXrEIc?t=5
Službeni plakat

“Ponosi smo na sve naše pobjede, tada smo bili hrabri, zato budimo odgovorni”, poruka je hrvatskog branitelja.

“Izvjesimo hrvatsku zastavu, slavimo našu pobjedu u svome domu i čuvajmo jedni druge“, poručuje pripadnica Hrvatske vojske.

Poruka pripadnika Ministarstva unutarnjih poslova je: “Kninsku tvrđavu dodirnimo srcem, a hrvatske branitelje molitvom. Ostanimo odgovorni”,objavili su na mrežnoj stranici Ministarstva hrvatskih branitelja.

Nažalost se u spotu koji je urađen za ovu priliku nigdje izrijekom ne spominje, koga su to hrvatske snage pobijedile i protiv koga su ratovale u obrambenom domovinskom ratu.
T.H.

Podijeli