Evo kako je odvjetnik Luka Mišetić očitao lekciju iz povijesti notornom profesoru kojem se ‘povraćalo’ od posjeta Vukovaru

ICTY je presudio da su srpski civili otišli u Oluji iz razloga koji nisu povezani s zločinom hrvatskih vlasti...

twitter
Podijeli

Luka Mišetić, odvjetnik hrvatskih generala u Haagu, a među njima i Ante Gotovine, odgovorio je na društvenim mrežama nastavniku informatike Marku Šoliću iz jedne zagrebačke osnovne škole koji se je izblamirao svojom objavom na Facebooku kako mu se “povraća od posjeta Vukovaru jer djecu pripremamo za novi rat, zbog jednostranog prikazivanja uzroka i početka rata kao i da se neka pitanja ne smiju postaviti”.  Odvjetnik Mišetić mu je stručno i pravnički poručio- da pitanja slobodno postavi, a na neka mu je i poučno za ovog notornog nastavnika odgovorio, koji ne zna niti osnovne činjenice o obrambenom domovinskom ratu i srpskoj agresiji na Hrvatsku.

Čitam Facebook post Marka Šolića i vidim da hrvatski učitelj ne zna da su četnici i arkanovci bili u zaleđu Zadra 1990. godine; ili da su korijeni balvan revolucije iz 1990. počeli 1989., a ne usponom HDZ-a 1990. godine; ili da je ICTY nakon 25 godina rada zaključio da je srpsko političko vodstvo u Hrvatskoj bilo zločinačko, a hrvatsko političko vodstvo u odnosu na Srbe nije, uključujući i Oluju; ili da je ICTY presudio da su srpski civili otišli u Oluji iz razloga koji nisu povezani s zločinom hrvatskih vlasti. Paradrzava RSK, dok je postojala, slavila je 1989. godinu kao početak ustanka “Krajine” i pocetak osnivanja “RSK.”  Toliko o tvrdnji Šolića da “o tome koji su bili uzroci balvan-revolucije ni riječi, to pitanje se ne smije postaviti.” Može se postaviti, može. Slobodno”, poručio je na kraju svog  posta na twitteru odvjetnik Luka Mišetić, nakon što je Šoliću i sličnima očitao kratku lekciju o činjenicama iz Domovinskog rata, a što bi jedan nastavnik u hrvatskom obrazovnom sustavu trebao i morao znati.

T.H.


Podijeli

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

tri + 12 =