Podijeli

U travnju 2018. imali smo nacionalnu bitku oko ratifikacije Istanbulske konvencije. Narod je smatrao da ona u hrvatsko zakonodavstvo, škole i javni život uvodi rodnu ideologiju. Premijer g. Andrej Plenković i predsjednik Hrvatskoga sabora g. Gordan Jandroković tvrdili su da se to neće dogoditi, nego da Konvencija služi unapređenju zaštite žena od nasilja u obitelji.

Vladajuća koalicija je ratificirala Konvenciju, a Plenković i Jandroković su u zakon o ratifikaciji progurali i „Interpretativnu izjavu“, tvrdeći da ona sprječava okupaciju Hrvatske gadostima rodne ideologije.

Nažalost, lagali su nam, hladnokrvno i gledajući nas u oči. Gđa Predsjednica je šutjela, ali ovdje se otkriva da je i ona sudjelovalau prevari.

Dokaz je Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka objavljen 9. svibnja 20018., u Narodnim novinama (https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2018_05_42_805.html).

Proglasila ga je gđa Kolinda Grabar Kitarović, predsjednica Republika Hrvatske,3. svibnja 2018. Donesen je u Hrvatskom saboru 27. travnja 2018. a potpisao ga g. Gordan Jandroković, predsjednik Hrvatskoga sabora (Klasa: 011-01/18-01/48; Urbroj: 71-06-01/1-18-2).

Članak 2 toga Zakona govori o „rodnoj neutralnosti“, ovako:

Rodna neutralnost

Članak 2.

Izrazi koji se koriste u ovom Zakonu, a koji imaju rodno značenje, bez obzira na to jesu li korišteni u muškom ili ženskom rodu, obuhvaćaju na jednak način muški i ženski rod.

Taj članak dokazuje da je rodna ideologija uvedena u hrvatsko zakonodavstvo. Iz toga slijedi da je uvedena i u sve one aspekte života koji su u njoj nabrojeni. To znači da će se ti užasi učiti djecu od vrtića do kraja svake škole, u svakom športu i javnom nastupanju i naročito u medijima. (Na kraju će doći po naše crkve i svećenike.)

Kad se usporede datumi kada su Plenković i Jandroković uvjeravali hrvatsku javnost da je „Intrerpretativna izjava“ treba umiriti jer će spriječiti uvođenje rodne ideologije i datum glasovanja u Hrvatskom saboru o ratifikaciji, s datumima glasovanja o Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka (13. travnja 2018.), njegova proglašenja i objave u Narodnim novinama, jasno se vidi da su hrvatskom narodu svjesno u oči lagali Grabar Kitarović, Plenković i Jandroković.

Oni su u isto vrijeme pripremili i donosili zakon (Zakon o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka) koji nedvosmisleno i potpuno u hrvatsku unosi rodnu ideologiju.

Uočite da je Hrvatski sabor o ratifikaciji Istanbulske konvencije glasovao 13. travnja 2018., a o Zakonu o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka 27. travnja 2018. Točno dva tjedna razlike. Ta dva tjedna nisu bila dovoljna za pripremu o Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka! On je pripremljen, ili pripreman, PRIJE nego je ratificirana Istanbulska konvencija.

A da je zamišljen i napravljen i poslije ratifikacije, opet je izdaja, prevara i javno laganje narodu.

Dragi čitatelji, eto to je vlast koju imamo, to je politika koja nas vodi i to je život koji živimo. Kad i kako ćemo to promijeniti?! Kako ćemo našu djecu obraniti od izopačenosti koju donosi Istanbulska konvencija?

 

Znanstveni tim i Uredništvo Braniteljskog portala


Podijeli

14 KOMENTARI

 1. Martina Horvat VI MIJESATE HOMOSEKSUALCE SA PEDOFILIJOM. UZASNO ! A NAJVISE HOMOSEKSUALACA I PEDOFILA JE BAS U HRVATSKOJ I HERCEGOVACKOJ CRKVI. DOKAZI IZALZE SVE VISE NA VIDJELO.

 2. Halo, bogte, 2008. godina Zakon o suzbijanju diskriminacije (sanader) (čitaj zadnji red) Članak 1.
  (1) Ovim se Zakonom osigurava zaštita i promicanje jednakosti kao najviše vrednote ustavnog
  poretka Republike Hrvatske, stvaraju se pretpostavke za ostvarivanje jednakih mogućnosti i uređuje zaštita
  od diskriminacije na osnovi rase ili etničke pripadnosti ili boje kože, spola, jezika, vjere, političkog ili
  drugog uvjerenja, nacionalnog ili socijalnog podrijetla, imovnog stanja, članstva u sindikatu, obrazovanja,
  društvenog položaja, bračnog ili obiteljskog statusa, dobi, zdravstvenog stanja, invaliditeta, genetskog
  naslijeđa, rodnog identiteta, izražavanja ili spolne orijentacije.

 3. Najveca je glupost pricati i pisati da je jedna strankaolackala jednu zemlju ili neku udrugu iliinstituciju i tome slicnno, nego nego oplackali su to zalosno reci ljudi s pohlepama ,a sto su clanovi ove ilione stranake u svm sudskim pravno stabilnim drazavama toje irelevantno j,er stranke ,nisu bica bioloskog karaktera … e pa sad tamburasi me

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

sedamnaest − 7 =