JESTE LI DOBILI SVE ŠTO STE ZASLUŽILI?… Evo što je studentica iz Vrgorca poručila braniteljima

. Dugo sam buljila danas u ekran i slova i mislila kako na najbolji mogući način napisati ovo. Al ne postoji to. Znam da ne tražite puno, i da ste skromni. U mojim mislima ste svaki dan a ne samo na ovaj dan. Tata hvala. Striko hvala. I svi ostali hvala. Hvala što mogu ponosno stati uz svoju zastavu i nazvati se Hrvaticom...

JESTE LI DOBILI SVE ŠTO STE ZASLUŽILI?
JESTE LI DOBILI SVE ŠTO STE ZASLUŽILI?
Podijeli

Oluja

Puno se značenja krije iza ove riječi. Al za nas predstavlja samo jedno. Dan pobjede. Dosta o njoj znam preko priča, preko udžbenika iz škola sve do dokumentaraca. Al što me uistinu zanima jesu priče ljudi koji su sudjelovali u toj vojno redarstvenoj akciji. Voljela bi jednog dana znati više. I jesu li oni dobili sve što su zaslužili jer su se izborili za ovo sve što imamo danas?  Lijepo je na taj datum sjest i slušat domoljubne pjesme, pričati kako volimo Hrvatsku i biti zahvalni tim ljudima. Jeste li ikad na trenutak zastali i zapitali se kako je tim ljudima danas? Gdje su oni? Jesmo li im svi zahvalni,il ima onih i koji im sude zbog tog velikog čina? Istina je voda duboka. I jest. Duboka je. Voljela bi jednog dana doći do samog dna te vode i znati sve. Dijete sam hrvatskog branitelja i znam da je njemu ovo važan dan. Ne govori možda o tome previše al mu vidim u očima sve. I mislim da je to ona istina s kojom ću se zadovoljiti. Da je moj tata pomogao da danas živim u slobodnoj državi. Kao i moj stric. Ovi post ide za njih dvojicu, a zatim i za sve ostale branitelje. Ne znam koliko vas je i koliko ste dugo branili ovo što danas imamo, ali vam hvala. Jedno veliko,iskreno, neiskvareno hvala. Mislite da ste zaboravljeni ali niste. Možda od strane vlasti. No to nije važno. Važno je da vaša djeca,zatim i njihova prenose prave priče i da znaju kako su dobili sve što imaju i što će imati. Ne znam vam svima imena, voljela bih da znam.  Ne mogu zamisliti što ste sve prošli, ali vam hvala. I hvala vam jer znam da bi opet isto napravili bez obzira na sve. Niste zaboravljeni i nikada nećete biti.

Kao dijete hrvatskog branitelja, i dok ovo pišem, suze su mi u očima, želim reći samo jedno. Što je miran san, sloboda,dostojanstvo,snaga i ono najvažnije hrabrost,znam zbog vas. Bili ste svi kao jedno.

Dugo sam buljila danas u ekran i slova i mislila kako na najbolji mogući način napisati ovo. Al ne postoji to. Znam da ne tražite puno, i da ste skromni. U mojim mislima ste svaki dan a ne samo na ovaj dan. Tata hvala. Striko hvala. I svi ostali hvala. Hvala što mogu ponosno stati uz svoju zastavu i nazvati se Hrvaticom. Za to ste zaslužni vi. I kad god to zaboravite, Hrvatska vam to neće nikad zaboraviti. A tako ni ja. Znam da je teško nakon toga svega, al pogledajte što ste stvorili generacijama koje dolaze. Bilo je vrijedno toga.

Mala smo i skromna država ali nijedna na svijetu nema ono što i mi. Ovako dirljivu povijest koja nikad neće bit zaboravljena. Niti ćete vi ikada biti zaboravljeni u očima nas mlađih. Oluju ste napravili ne samo te godine, nego i za sve naredne godine. Zbog te Oluje mi smo danas slobodni. Hvala vam.

Tekst je objavljen uz prethodnu dozvolu autorice. Možete ga pogledati i ovdje.

H.H.


Podijeli